Camere de filmat în creșe și grădinițe! Părinții vor putea avea acces oricând la imagini


Un nou proiect de lege care prevede obligativitatea instalării în creșe și grădinițe, a unor sisteme de monitorizare audio-video, a fost înregistrat marți, la Camera Deputaților.

Propunerea legislativă vine ca urmare a mai multor cazuri de violență care au apărut în ultimul timp în grădinițele și creșele din România, și are scopul să reducă numărul acestor acte fie ele  de violență verbală, fizică sau emoțională, atunci când sunt inițiate de învățători. 

Concret, dacă proiectul va fi adoptat creșele vor fi obligate să obligate să instaleze sisteme de monitorizare audio-video în sălile de clasă, exteriorul clădirilor, pe holuri, în săli de mese și săli de festivități, practic în toate spațiile unde au acces cei mici.

Potrivit documentului, unitățile de învățământ vor trebui ,,să transmită părinților modalitatea prin care aceștia pot accesa camerele pe toată perioada cât copilul se află în incintă”, potrivit avocatnet.ro.

Astfel creșele și grădinițele nu vor mai avea nevoie de acordul părinților pentru montarea camerelor de filmat, ci acestea vor deveni obligatorii dacă proiectul va fi adoptat. 

Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie adoptat în Parlament, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.


Comentarii Facebook