Germania renunță la planul de relaxare a măsurilor anti-COVID-19 spunând că „relaxarea acestora a fost o greșeală”


Germania a decis să nu mai renunțe la carantina obligatorie pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19, a anunțat miercuri, 6 aprilie, ministrul Sănătății, Karl Lauterbach. Acesta și-a schimbat punctul de vedere privind carantina COVID-19 din cauza probabilității de creștere a numărului de cazuri de îmbolnăire cauzate de anularea normelor restrictive, notează Reuters.

Noul coronavirus nu este o răceală. De aceea trebuie să continuăm cu izolarea după infectare”, a declarat ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, într-un mesaj pe Twitter, în care a recunoscut totodată că a comis o greşeală atunci când a sugerat că Germania ar trebui să renunţe la carantina obligatorie. Astfel că, germanii diagnosticați cu COVID-19 vor fi nevoiți să intre în carantină obligatorie pentru cel puțin șapte zile

Astăzi da, mâine ba!

Ministrul Lauterbach sugerase, săptămâna trecută, modificarea acestei obligativități de carantinare într-o perioadă de autoizolare voluntară de cinci zile, urmată de efectuarea unui test COVID-19 la încheierea celor cinci zile de autoizolare. Ideea de a introduce din nou carantina obligatorie, cu excepţia angajaţilor din sectorul medical, a apărut în Germania după ce numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou în ultimele săptămâni, afectând personalul disponibil în spitale şi pe cel din multe alte locuri de muncă.

Astfel că Ministerul Sănătății din Germania a decis, după mai puțin de o săptămână, reintroducerea obligativității de carantinare pentru siguranța populației.


Comentarii Facebook