Imagini cu puternic impact emoțional. Momentul în care blindatele rusești deschid focul asupra unui biciclist din Bucha-VIDEO


Imagini surprinse din aer de forțele armate ale Ucrainei arată blindate rusești staționate în Bucha (Bucea) deschizând focul asupra unui biciclist care merge pașnic pe drum, trupul acestuia fiind descoperit după ce ucrainenii au recapturat orașul, scrie Ukrayinska Pravda.

Înregistrarea video a fost realizată de armata ucraineană în luna martie, în timp ce orașul Bucha din apropierea Kievului era încă sub ocupație rusească, ele arătând un biciclist care merge liniștit pe stradă pe lângă bicicletă și este împușcat după ce trece colțul, asupra sa deschizând focul două blindate rusești, notează hotnews.ro.

După ce rușii au părăsit Bucha, trupul a fost fotografiat lângă bicicletă chiar în locul în care a fost ucis, imaginile fiind confirmate independent prin geolocație de jurnaliștii de la New York Times și Sky News.

Imaginile aeriene par să arate vehiculele blindate rusești BMD-4, de obicei echipate cu un tun de 100 de milimetri și unul de 30 de milimetri. Peste 20 de vehicule militare rusești sunt amplasate lângă cele care au deschis focul, atât pe aceeași stradă, cât și în cartierele aflate de-a lungul intersecției.

Ororile războiului au ieşit la iveală, duminică, după ce forţele ucrainene au recucerit teritoriile ocupate de ruși. Sute de cadavre au fost descoperite în gropi comune, multe dintre victime – civili – prezentând urme de tortură. Rusia susține că imaginile sunt fabricate de Kiev, însă, o analiză New York Times demontează susținerea Moscovei că uciderile ar fi fost înscenate ulterior

Comentarii Facebook