Gafa uriașă a unui oficial rus, în timp ce decora un soldat rănit în Ucraina:„Îți doresc să te pui pe picioare”-VIDEO


Un general rus a decorat mai mulți soldați răniți în luptele din Ucraina, într-un spital militar, iar unui caporal rămas fără un picior i-a urat „să se pună pe picioare”, după cum relatează cotidianul regional Kirov Pravda, care preia imaginile publicate pe YouTube de Ministerul Apărării de la Moscova.

Înmânarea distincțiilor a avut loc la Spitalul Clinic Militar Central A.A. Vishnevsky, cu participarea ministrului adjunct al Apărării al Federației Ruse, generalul colonel Alexander Fomin.

Informația precum că militarul și-ar fi pierdut un picior a fost confirmată și de către Max Seddon, șeful biroului din Moscova al publicației britanice Financial Times, pe pagina sa de Twitter.

În numele Comandantului-șef Suprem vă felicit și vă doresc să vă faceți bine, să vă puneți pe picioare!”, a spus generalul.

Imaginile video au fost  preluate de Nexta, o platformă de jurnalism independent din estul Europei, iar exprimarea complet nefericită a generalului rus a făcut ca acestea să se viralizeze rapid. 

Informațiile oficiale din Rusia nu specifică faptul că soldatul nu mai are un picior, informația e oferită de Nexta, iar imaginile par să o confirme. Asta deoarece caporalul nu se ridică deloc din pat, nici măcar nu poate să stea în șezut când primește medalia, în vreme ce alți militari decorați, unul care chiar a acordat un interviu, fac asta, notează Libertatea. 


Comentarii Facebook