Frigul face victime: Trei persoane au fost găsite fără viață, în propriile case, din cauza temperaturilor scăzute. Medicii trag un semnal de alarmă


Temperaturile scăzute din ultimele 24 de ore au curmat viața mai multor persoane din Iși și Botoșani. Trei oameni au murit de frig, iar unul se află în stare gravă la Terapie Intensivă. Cele patru persoane în cauză au ajuns la spital în șoc hipotermic, după ce au fost preluate chiar din locuințele lor. 

Au murit de frig, în propriile case 

Un bărbat în vârstă de 51 de ani din orașul Hârlău, județul Iași, a fost transportat de urgență cu elicopterul la spitalul Sf Spiridon din Iași cu o temperatură corporală de doar 22 de grade Celsius, după ce a fost găsit inconștient în locuința sa neîncălzită. În ciuda medicilor de a-l resuscita, pentru că intrase în stop cardio-respirator, cât și de a-l reîncălzi, nu s-a mai putut face nimic. 

Același lucru s-a întâmplat și  în cazul unei bunicuțe de 82 de ani, găsită cu o temperatură a corpului de 20 de grade Celsius, tot în locuința neîncălzită, de către soțul ei. Bărbatul a sunat la 112, iar femeia a fost dusă de urgență la spitalul din Iași, însă nici pentru aceasta nu s-a mai putut face nimic. 

La Botoșani, un bărbat fără adăpost, în vârstă de 60 de ani și-a pierdut viața în urma unui șoc hipotermic. A fost găsit tot cu o temperatură extrem de scăzută a corpului; a ajuns la spital, dar la scurt timp a fost declarat decesul. 

O persoană, în stare critică, la Terapie Intensivă

Un bărbat de 41 de ani din Iaşi, fără adăpost, a fost găsit cu o temperatură a corpului de doar 20 de grade Celsius. În cazul său a fost reuşită reîncălzirea, dar rămâne încă în stare critică la Terapie Intensivă, intubat.

Medicii spun că rar, în cazurile de şoc hipotermic atât de grave ca cele din ultimele două zile, oamenii îşi mai revin, aşa că trag un semnal de alarmă: să îi vizităm mai des pe cei care ştim nu se descurcă singuri, mai ales bătrânii şi mai ales, acolo unde putem, să ajutăm la încălzirea locuinţelor.


Comentarii Facebook