Mori de râs! Jandarmii au confiscat un porc pe care românii se pregăteau să-l sacrifice - VIDEO


Românii taie porcul în decembrie, iar faptul că au emigrat nu îi face să își schimbe obiceiurile. Jandarmii francezi au confiscat un purcel care urma să fie sacrificat, pentru că în Hexagon așa ceva nu este permis. 

”De toate vezi în Franța!”, ”L-a prins beat la volan, s-a dus Crăciunul” sau ”Trebuie sa mănânce și ei”, sunt doar câteva dintre sutele de comentarii lăsate de români la postare.

Potrivit tradiției, tăierea porcului sau Ignatul porcilor, cum este cunoscut în popor, se face pe 20 decembrie, atunci când încep oficial sărbătorile de iarnă. În calendarul creștin ortodox, în acea zi este prăznuit Sfântul Mucenic Ignatie Teoforul, de unde vine și numele zilei de Ignat.

Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), cei care vor să sacrifice porcul trebuie să o facă respectând aceleași condiții de salubritate ca în anii trecuți, potrivit ansvsa.ro.

Sacrificarea porcului în gospodărie se face de către medicul veterinar. Înainte de sacrificare este obligatorie contenția animalului, prin folosirea unor metode mecanice care să nu provoace durere, suferințe, contuzie sau rănire, potrivit normei sanitare veterinare privind protecţia animalelor în timpul sacrificării şi uciderii din 11.08.2006.

Porcul din imagini a fost cumpărat de la o fermă din Franța, dar jandarmii nu s-au lăsat înduplecați. Românul al cărui porc a fost dus la secție a încercat să le explice tuturor celor care îl urmăresc faptul că, din păcate, în Franța există reguli foarte stricte cu privire la tăierea animalelor. Se pare că poți face asta numai în prezența unui veterinar care folosește anumite tehnici ce nu provoacă un stres prea mare pentru bietul „Ghiță”.

Porcelul a fost dus la o altă fermă, unde va crește în continuare.

Untitled.png

Comentarii Facebook