Fotografii cu dezastrul din Ucraina, postate de un jurnalist de război: ”Nu vom uita nimic. Și nu vom ierta niciodată!” - FOTO și VODEO


Jurnalistul Serhiy Leshchenko a postat o serie de fotografii cu dezastrul din regiunea Sumy.

Împreună cu conducerea UZ și Ministerul Infrastructurii, am vizitat Trostyanets, regiunea Sumy. Este greu să găsesc cuvinte pentru a descrie ceea ce am văzut. Acum patru zile, acest oraș a fost eliberat de brigada noastră a 93-a Kholodny Yar. După o lună de ocupație, au alungat divizia Kantemirovskaya (A patra Divizie de tancuri a Rusiei) de acolo. Au distrus zona gării, transformând totul într-o mizerie, sânge, murdărie și ruine. Rămășițele de rații uscate zac de jur împrejur, pantofi, cârpe, cutii de muniții, sticlă, rame, mirosul de cadavre nu a dispărut încă de pretutindeni.

În Trostyanets, la 59 de kilometri de Sumy, un spital modern a fost distrus, clădiri rezidențiale cu mai multe etaje sunt arse, vehicule blindate abandonate, trenuri deformate, o gară distrusă, o fabrică de dulciuri avariată. Se pare că acesta este ca un decor al filmului „Rage” cu Brad Pitt. Dar totul este adevărat. Ura față de aceste distrugeri este nemărginită, la fel și recunoștința față de armata noastră. Vom restaura totul. Nu vom uita nimic. Și nu vom ierta niciodată”, a scris jurnalistul.

Comentarii Facebook