FOTO - Peste jumătate de kilogram de bijuterii, introdus în țară de două femei. Vameșii au găsit bijuteriile ascunse pe corpul acestora


Polițiștii de frontieră de la Sighetu Marmaţiei au prins două femei care încercau să intre în ţară cu peste 500 de grame de bijuterii ascunse pe corpurile lor. Bijuteriile au fost confiscate și trimise spre expertizare, iar una dintre femei s-a ales cu dosar penal.

Cele două femei, una în vârstă de 51 de ani din Baia Mare şi cealaltă de 47 de ani, cu dublă cetăţenie româno-moldoveană, au vrut să intre sâmbătă în țară pe la punctul de frontieră Sighetu Marmaţiei, cu o mașină cu plăcuţe de înmatriculare româneşti. 

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, asupra ambelor persoane au fost descoperite ascunse mai multe bijuterii din metal galben, posibil aur, în cantitate totală de 451,81 grame, în valoare de 103.940 lei, precum şi din metal argintiu, posibil argint, în cantitate de 122,14 grame, în valoare de 771 lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, citat de Agerpres. 

bijuterii 2.jpg

De la femeia cu dublă cetăţenie au fost confiscate peste 125 de grame de bijuterii din metal galben, posibil aur, în valoare de 33.890 de lei, precum şi aproape 100 de grame din metal argintiu, posibil argint, în valoare de 695 lei, fiind aplicată şi o amendă de 5.000 de lei

În cazul femeii din Baia Mare a fost confiscată cantitatea de 326 de grame de bijuterii din metal galben, posibil aur, în valoare de 70.050 de lei şi 23 de grame de metal argintiu, posibil argint, în valoare de 76 de lei. Pe numele ei a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, deoarece valoarea bunurilor depăşește suma de 40.000 de lei. 

bijuterii 1.jpg

În ambele cazuri, bijuteriile au fost reţinute de către autoritatea vamală şi vor fi trimise spre expertizare”, mai menţionează ITPF Sigetu Marmaţiei.

Sursa foto: Poliția de Frontieră 


Comentarii Facebook