Miercuri 24 Aprilie

FOTO - Olena Zelenska, despre teroarea cu care se confruntă ucrainencele: „Când una dintre noi este torturată, ucisă, TOATE simțim!”


Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei, mărturisește că a reușit să vrobească de mai multe ori cu soțul său, dar nu l-a mai văzut din prima zi a invaziei ruse (24 februarie).

Olena Zlenska a dezvăluit care a fost ultima dată când l-a văzut pe soțul său față în față, cât de greu îi este să rămână puternică, dar și cum rezistă în fața războiului femeile din țara asuprită. În ziua invaziei, 24 februarie, Olena Zelenska își amintește că a fost trezită între orele patru și cinci dimineața de un zgomot puternic, despre care a aflat mai tărziu că a fost o explozie. 

olena and volodimir zelenski.PNG

Atunci a fost ultima dată când „și-a văzut soțul în costum”, a spus ea, cravata și sacoul fiind de atunci înlocuite de o ținută militară, totul ținând de ordine militare. De asemenea, primele cuvinte rostite de președinte după explozia din 24 februarie au fost: „A început”, potrivit unui interviu pentru Vogue.

Când vine vorba de copii, cea mai bună strategie este adevărul

Chiar din primul moment al războiului, președintele a fost separat de familia sa, iar biroul acestuia a devenit o unitate militară și strategă. Din acea zi, familia președintelui a fost complet izolată, singurul fel de a comunica a rămas telefonul. 

children of ukraine.jpg

După ce a fost întrebată care a fost explicația pe care le-a dat-o celor doi copii ai lor în legătură cu războiul, Olena Zelenska a spus: „Nu este nevoie să le explici nimic copiilor. Ei văd totul, la fel ca orice copil din Ucraina. Cu siguranță, acest lucru nu este ceva ce ar trebui să vadă copiii, dar copiii sunt foarte cinstiți și sinceri. Nu poți ascunde nimic de ei”.

Prima doamnă a Ucrainei a mai vorbit și despre patriotismul de care dau dovadă copii și tinerii este incredibil, „patriotismul care s-a înrădăcinat puternic în sufletele acestora”, spune ea, îi va face mai puternici iar atunci când vor crește vor deveni glorioși apărători ai patriei lor.  

Olena Zelenska: „Când unul dintre noi este torturat și ucis, simțim că toți suntem torturați și uciși”

Zelenska a mai spus că Vladimir Putin și-a propus să divizeze poporul ucrainean, dar că o astfel de misiune este imposibilă cu ucrainenii.

Când unul dintre noi este torturat, violat sau ucis, simțim că toți suntem torturați, violați sau uciși. Nu avem nevoie de propagandă pentru a simți conștiința civică și pentru a rezista. Această furie și durere personală, pe care o simțim cu toții, este cea care activează instantaneu setea de a acționa, de a rezista agresiunii, de a ne apăra libertatea”, a mai declarat prima doamnă, notează Daily Mail

bucha dead bodyies.PNG

„Situația femeilor din Ucraina este la fel de critică precum cea a soldaților care înfruntă armele rușilor”

Mii de femei au fost nevoite să nască în adăposturi antiaeriene, precum cel din Mariupol, din cauza condițiilor în care trăiesc, iar altele și-au riscat viețile în timp ce fugeau pe jos din orașele ocupate, luându-și copiii fără ajutorul soților, fraților și taților lor, care au trebuit să rămână și să lupte împotriva invadatorilor.

mother of ukraine.jpg

Bucha, precum și alte sate din jurul Kievului, au fost eliberate după ce forțele rusești s-au retras, dezvăluind gropi comune de civili măcelăriți. Anterior, Rusia a ignorat coridoarele umanitare și a bombardat civilii care fugeau din orașele ocupate, mulți dintre ei femei și copii, a mai spus aceasta.


Comentarii Facebook