FOTO - Mărturia care confirmă că Rusia a folosit arme cu fosfor: „Am văzut soldați arzând de vii. I-am auzit țipând, apoi s-au împușcat”


Un american care s-a oferit voluntar să lupte împotriva rușilor în Ucraina a descris măcelul pe care l-a văzut în prima linie. Bărbatul a spus că bătălia ucrainenilor este una împotriva „răului”. 

Oricine din Occident care cere Ucrainei să se așeze la discuții pentru pace, ar trebui să treacă prin sate să vadă ce li s-a făcut acestor oameni”, a spus bărbatul într-un interviu pentru televiziune CBS News

„Auzi foarte multă moarte în jur. Este un sunet unic”

Auzi strigăte și oameni care se luptă până la moarte cu mâinile goale. Este un sunet unic. Auzi foarte multă moarte în jur”, a povestit pentru jurnaliștii CBS News americanul care și-a spus doar numele de cod: Elvis. Tânărul din Tenessee spune că și-a dorit să lupte alături de ucraineni pentru că a fost pur și simplu îngrozit de invazia rușilor și și-a dorit să ajute poporul ucrainean la „eradicarea răului pur”.

american 2.PNG

Conflictul acesta nu seamănă cu niciunul din ultimii 70-80 de ani. Nu seamănă nici măcar cu ceea ce am auzit despre al Doilea Război Mondial, este mai rău!”, spune acesta. Pe front, în sudul Ucrainei, spune el, a văzut de mai multe ori forțele ruse folosind arme cu fosfor: „Cade extrem de încet. Nu poți face nimic. Incinerează orice atinge. Am văzut la un moment dat în jur de 20-30 de băieți (soldați) arzând de vii. Apoi s-au auzit câteva împușcături și am știut atunci ce înseamnă asta. Mulți dintre ei au pistoale, îi auzi țipând apoi își iau la revedere și se împușcă. Se sinucid, pentru că nu pot face nimic altceva”, povestește americanul.

american 4.PNG

„Orice sunet, un balon care se sparge, îți poate trezi amintiri sumbre din prima linie a războiului din Ucraina”

Americanul admite că e traumatizat și se teme că unul din foștii lui camarazi s-ar putea sinucide din cauza ororilor prin care au trecut: „Vezi foarte multe. Îți rămân în minte imagini și sunete pe care îți dorești să nu le fi memorat, dar odată ce ajungi acolo, trebuie doar să supraviețuiești. Cel puțin asta îmi spuneam eu zilnic, ca să pot merge mai departe. Însă am colegi care au rămas traumatizați. Orice sunet, o foșnitură, un balon care se sparge, îți poate trezi amintiri sumbre din prima linie a războiului din Ucraina”, mai spune tânărul. 

american 3.PNG

Întrebat ce părere are despre acest război, dacă este acesta legitim, sau nu, bărbatul a răspuns: „Da. Absolut! Luptăm împotriva răului absolut. Orice vestic care cere Ucrainei negocieri de pace ar trebui să se ducă în sate, să vadă ce le-au făcut  rușii) oamenilor acestora. Dacă ipotetic China ar invada SUA, ar distruge Los Angeles, Seattle, Portland, ar masacra mii de oameni, crezi că SUA ar negocia pacea? Nu! Ar lupta, la fel cum au făcut-o și ucrainenii”.

Sursa foto: CBS News

Comentarii Facebook