FOTO. Localitatea din România în care stratul de zăpada a ajuns la 1 metru: „Muncim de o oră să ajungem la casa vecină”


După o iarnă blândă, cu temperaturi ridicate, vortexul polar face ravagii în țară chiar la început de aprilie. În timp ce în Cluj ninge mai slab, drumurile din județul Suceava au fost blocate. În unele localități, zăpada purtată de vântul puternic a ajuns la 1 metru, oamenii muncesc cu orele pentru a ajunge de la casă la șosea sau pe la casele vecinilor.

Pe mai multe porțiuni de drumuri din județul Suceava s-au înregistrat incidente în trafic, blocaje și șoferi ajunși cu mașinile în șanț, din cauza zăpezii de pe carosabil, dar și a vântului puternic.

Nu știu dacă mai ajung la munca. Nu putem ieși în șosea. E viscolit tot. Avem drumuri blocate, închise spre Fălticeni, Humor, și Rădăuți”, transmite Mariana. S, din localitatea Dănila, județul Suceava, pentru Știri de Cluj.

Purtată de vântul puternic, în unele zone ale Sucevei zăpada a ajuns la 1 metru.

p2.jpeg

Soțul muncește de o oră să ajungă la mama, la casa vecină”, explică suceveanca.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a emis, joi dimineața, o nouă avertizare Cod Roșu de ninsoare și viscol pentru mai multe localități din județele Suceava, Iași, Neamț și Botoșani. 

Vremea s-a schimbat total în România în ultimele zile. Un vortex polar a traversat continentul, astfel că țara noastră nu a scăpat nici ea de urmări. Și totuși când revine primăvara în România cu adevărat? Meteorologii de la ANM nu au vești chiar atât de bune. Vom mai avea de așteptat câteva zile până când fenomenele meteorologice extreme vor fi de domeniul trecutului. Potrivit ANM, vremea se încălzește începând cu data de 17 aprilie. De-abia atunci, temperaturile vor fi apropiate de normalul acestei perioade.

Comentarii Facebook