FOTO - Google și-a schimbat logo-ul de Ziua Națională a României. Vezi ce surpriză îi așteaptă pe cei care folosesc astăzi motorul de căutare


Google, cel mai mare motor de căutare din lume, și-a obișnuit utilizatorii cu modificări ale logo-ului în funcție de evenimentul zilei. Așa cum ne-a obișnuit de ani de zile, Google a schimbat și în acest an formatul logo-ului în cinstea Zilei Naționale a României. 

Spre deosebire de alți ani, în acest an, programatorii și designerii de la Google au ales un logo mai simplu, în care steagul României apare deasupra numelui motorului de căutare, pe un fundal care imită un cer acoperit de câțiva nori, întreaga scenă fiind încadrată într-un dreptunghi negru. Graficul ales în acest an pentru marcarea Zilei Naționale a României se aseamănă foarte tare cu cel de anul trecut. 

google cautare.PNG

În anii trecuți, logo-urile prin care Google a marcat Ziua Națională s-au bucurat de multă atenție din partea utilizatorilor români. Astfel, în 2019, motorul de căutare și-a întâmpinat fanii cu un doodle care amintea de un covor tradițional în care motivele din diferite regiuni istorice se îmbinau cu grafica modernă.

Un alt doodle prin care Google a sărbătorit Ziua Națională și care a fost apreciat de români a fost făcut public în 2015, atunci când logo-ul motorului de căutare a inclus și o bucată din Coloana Infinitului, opera sculptorului Constantin Brâncuși.

Ce surpriză îi așteaptă pe cei care folosesc astăzi motorul de găutare

Cei care dau click pe noul logo de la Google sunt redirecționați către o pagină de pe care pot afla mai multe detalii despre semnificația Zilei Naționale, dar și știri legate de evenimentele din țară, inclusiv parada militară care trece pe sub Arcul de Triumf. O altă surpriză de care au parte cei care fac acest lucru este un mini-foc de artificii care, în cele din urmă, se transformă în steagul României.


Comentarii Facebook