Fondatorul Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, căutat de oamenii legii după ce a evadat, mesaj plin de tupeu: „oameni care văd doar bani și nimic altceva”


Pe pagina de socializare a directorului și fondatorului companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, care este căutat de oamenii legii de vineri, 7 aprilie, după ce a evadat, a apărut o postare. Acesta a afirmat că „știe că într-o zi o să se predea organelor de urmărire penală, sau singuri o să îl rețină, însă până atunci o să se expună online”, explicând de ce a fugit. Ulterior, mesajul a fost șters, însă mai multe canale de Telegram au reușit să facă o captură. Amintim că Șaran este acuzat alături de alți parteneri că a păgubit sute de români, dar și cetățeni moldoveni, care au contractat mobilă de bucătărie scumpă, dar nu a fost livrată. Prejudiciul în România este de peste 4 milioane de lei.

Știri de Cluj a publicat două anchete jurnalistice cu privire la sutele de păgubiți care au rămas și fără mobila de bucătărie și fără sute de mii de euro (suma medie fiind de 6000 de euro de păgubit), după ce Bismobil Kitchen a închis toate cele 14 magazine din România. 

Știu ca în ultima perioadă sunteți șocați de ceea ce se petrece, dar vă asigur că este o mascaradă umilitoare pentru mine și familia mea, pentru prieteni şi pentru cei care sunt cu mine permanent. Am ajuns sa fiu fugar, fugar din țara mea proprie, unde am depus suflet și m-am străduit să construiesc ceva frumos, ceva ce nu a mai fost în lumea bucătăriilor, cu oameni devotați, clienți fericiți și investitori satisfăcuți, însă totul s-a distrus, s-a distrus într-un mod foarte organizat, organizat de….. niște oameni fără suflet, oameni care văd doar bani și nimic altceva”, se arată în postarea publicată pe pagina sa de Facebook în seara zilei de marți, 11 aprilie.

Acesta susține că a fugit de oamenii legi pentru că și-ar fi pierdut încrederea în justiție și ar fi înțeles că nu avea sens să aștepte pronunțarea instanței de judecată, care examina cererea procurorilor de plasare în arest preventiv în penitenciar.

Am pierdut încrederea în justiţie, am înțeles că nu sunt auzit, mă vor închide cu orice preţ, am înțeles că nu are sens să aștept pronunțarea, deoarece o să fie pozitiv pentru procurori și negativ pentru mine, de aceea am și plecat acasă.

Însă lângă casă deja mă așteptau grupa operativă care dorea să mă aresteze cu o plăcere deosebită, aceiași grupă care mi-au făcut percheziție la domiciliu pe 03.04.2023, fără nici un temei au intrat în casă sub pretext înșelător de a mă vizita, însă odată întrați în apartament au scos Ordin de la procuratura PCCOCS de percheziție în flagrant art. 125 (prostii), au ridicat telefonul meu mobil și au plecat, spontan și fără multe explicații.

Asta și a fost motivul pentru care am fugit pe 7 aprilie, cine ar pleca la Penitenciar 13,( binevol), mai ales că condițiile sunt inumane, cu atât mai mult că am stat acasă doar câteva zile din momentul eliberării de Curtea de Apel”, potrivit mesajului făcut public, citat de zdg.md

s1.jpeg

s2.jpeg

Cum au fost păgubiți zeci de români cu mobilier de bucătărie exclusivist

Mihail Șaran, asociat unic la SC Bismobil Kitchen SRL (firma “mamă”) și  Andriana Brașoveanu, administrator la toate cele peste 40 de firme au făcut pentru brandul Bismobil Kitchen peste 40 de SRL-uri (toate cu același administrator – Andriana Brașoveanu),  fiecare cu capital cât de mic posibil, de 200 de lei, în general. 

Procurorii din Iași au făcut percheziții în 28 martie, la 42 de locații din toată țara, inclusiv la Cluj: Iași (13), Brașov (3),Ilfov (3), Galați (2), Bihor (2), Vaslui (2), Argeș (1), Bacău (1), Cluj (1), Constanța (1), Dolj (1), Prahova (1), Sibiu (1), Timiș (1), Mureș (1) și în municipiul București (8).

Până în prezent, au fost identificate peste 130 de persoane vătămate, iar prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 4.000.000 de lei. Tribunalul Iași a aprobat cererea de arestare a Andrianei Brașoveanu, care a fost plasată în arest la domiciliu. 

Vineri, 7 aprilie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că Mihail Șaran, cercetat într-un dosar de escrocherie, a evadat înainte ca magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, să se expună asupra demersului procurorilor de înlocuire a arestului la domiciliu cu arest preventiv pentru 30 de zile.

Conform PCCOCS, fondatorul „Bismobil Kitchen” urma să revină în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce anterior Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților și l-a plasat în arest la domiciliu. Acesta, însă, nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

În schimb, după ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul „Dendrariu.” Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat. La moment, acesta este căutat de Poliția R. Moldova pentru a fi reținut.

Comentarii Facebook