Florin Cîțu vrea certificatul verde obligatoriu la locul de muncă: „Este foarte important să treacă!”


Legea privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă ar trebui să treacă. Este declarația lui Florin Cîțu. Acesta susține că măsura este cea mai potrivită pentru a reveni la normal, altfel situația se va complica din ce în ce mai mult.

Certificatul verde este foarte important să treacă. Am încercat să aduc măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă, dacă se poate spune așa, în contextul acestui val patru. 

O creștere a ratei de vaccinare va readuce fluxul în aceste companii, flux de clienți și vom putea trece peste această perioadă. Altfel, va fi complicat!”, a declarat Florin Cîțu. 

La Ministerul Sănătăţii discuţiile le aveam şi cu premierul şi cu preşedintele, dar şi cu ceilalţi parteneri din coaliţie. Cu unele dintre măsurile propuse a dat semne că nu este de acord (n.r. – preşedintele Iohannis) sau a amânat anumite decizii, cum este introducerea acelor certificate sanitare. Ele au fost propuse încă din iulie de către Ministerul Sănătăţii atât în discuţiile din coaliţie, cât şi în discuţiile cu premierul, cât şi în discuţiile directe sau indirecte cu preşedintele - uneori discuţiile se desfăşurau cu consilierii prezidenţiali pe fiecare dintre domenii.

Atunci propunerea din coaliţie a fost pentru stimularea vaccinării pe de o parte,  aceste măsuri restrictive prin introducerea certificatului verde pentru anumite activităţi neesenţiale – propunerea era de a începe cu accesul la mall-uri în weekend, un domeniu restrâns de aplicare, iar în ceea ce priveşte măsurile de stimulare era vorba de bonurile de masă şi de loterie. Au fost acceptate încă de atunci cele două propuneri de stimulare – bonurile de masă şi loteria – dar nu a fost acceptat în acel moment certificatul verde. Domnul preşedinte a spus că nu acceptă certificatul verde", a declarat Ioana Mihăilă pentru DC News.

Comentarii Facebook