Facebook permite postări de război din Ucraina care îndeamnă la violență împotriva invadatorilor ruși


Platformele Meta vor permite utilizatorilor Facebook și Instagram din unele țări să  permită violență împotriva rușilor și soldaților ruși în contextul invaziei Ucrainei, potrivit e-mailurilor interne publicate de Meta.

Compania de social media permite, de asemenea, temporar unele postări care încurajează moartea președintelui rus Vladimir Putin sau președintelui din Belarus Alexander Lukașenko, potrivit e-mailurilor interne adresate moderatorilor săi de conținut, informează Reuters.

Ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei, am permis temporar forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent precum ”moarte invadatorilor ruși”. Cu toate acestea nu vom permite în continuare apelurile credibile la violență împotriva civililor ruși”, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta într-un comunicat publicat joi, 10 martie. 

Apelurile la moartea liderilor vor fi permise cu excepția cazului în care conțin alte ținte sau nu au doi indicatori de credibilitate, cum ar fi locația sau metoda, potrivit unui e-mail, într-o modificare recentă a regulilor companiei privind violența și incitarea la violență.

E-mailurile spun că apelurile la violență împotriva rușilor sunt permise atunci când postarea vorbește în mod clar despre invazia Ucrainei. Apelurile la violență împotriva soldaților ruși au fost permise deoarece aceasta au fost folosiți ca intermediari pentru armata rusă și au spus că nu se va aplica prizonierilor de război.

Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență împotriva soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, România, Polonia, Rusia, Slovacia și Ucraina, potrivit unui e-mail publicat de Meta, conform Reuters


Comentarii Facebook