Evaluare Națională 2021. Rezultatele examenului de Evaluare Națională se afișează astăzi. Unde pot afla elevii notele?


Evaluare Națională 2021. Rezultatele de la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate astăzi, 29 iunie, până la ora 14:00. Rezultatele vor fi făcute publice atât la avizierele școlilor în care copiii au susținut examenele, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

Absolvenții de gimnaziu nu își vor vedea numele pe listele cu rezultatele de la Evaluarea Națională, ci, la fel ca anul trecut, își vor căuta codul pe care l-au primit la școală - în dreptul căruia vor fi listate notele de la Limba Română, Matematică și Limba Maternă, precum și media de examen.

Evaluare Națională 2021. Cum vor fi afișate rezultatele

Este pentru al doilea an în istoria examenului de la finalul clasei a VIII-a când rezultatele sunt afișate într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea copilului cu nota primită.

De ce au fost anonimizate rezultatele? Din cauza regulamentului GDPR și a solicitării de anul trecut a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care s-ar fi sesizat că Ministerul nu a aplicat niciodată regulamentul, susține instituția.

Elevii care și-au pierdut codul, primit la școală pentru identificarea notelor de la examen, îl vor putea recupera de la școala unde au dat examenul.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Fiecare candidat prezent la examen a primit, la finalul probei - când a predat foaia de examen - un raport cu: școala de proveniență a candidatului, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului: Ex: JJ0000000 (JJ - indicativul județului).

Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene, potrivit procedurii Ministerului Educației.

Evaluare Națională 2021. Depunerea contestațiilor

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate pe 29 iunie 2021, până la ora 14:00. Elevii nemulțumiți de notele de la evaluare pot să depună contestații atât pe 29 iunie - de la ora 16:00 - până la ora 19:00, cât și pe 30 iunie (de la ora 08:00 până la ora 12:00).

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate până pe 4 iulie 2020, potrivit calendarului oficial al examenului.


Comentarii Facebook