Europarlamentarul Adrian Severin, momit cu spaga de jurnalistii de la The Sunday Times!


Europarlamentarul Adrian Severin este in mijlocul unui scandal de coruptie, dupa ce a acceptat sa isi "vanda serviciile" pentru sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti sub acoperire de la The Sunday Times.

Reporterii ziarului britanic au pretins ca sunt lobbyisti si au purtat discutii cu trei deputati europeni: un roman, un sloven si un austriac.

Jurnalistii le-au promis acestora sume de pana la 100.000 de euro in schimbul adoptarii unor amendamente.

Adrian Severin, fost vicepremier roman, a trimis un e-mail falsilor lobbyisti, in care a precizat ca si-a facut treaba. "Doar ca sa stiti ca amendamentul pe care il vreti a fost depus la timp", a scris Severin, iar la scurt timp a trimis si o factura de 12.000 de euro.

Zoran Thaler, fost ministru sloven de Externe, a facut si el dovada faptului ca a depus amendamentul, iar apoi a cerut ca banii sa fie virati in contul unei firme cu sediul la Londra.

Al treilea deputat, fostul ministru austriac de Interne, Ernst Strasser, a depus si el un amendament si a solicitat virarea celor 25.000 de euro in contul unei firme pe care o detine in Austria.

Adrian Severin a fost confruntat de jurnalistii de la The Sunday Times si a declarat ca nu e nimic ilegal in ceea ce a facut. Ceilalti doi oficiali europeni au precizat ca au stiu ca au fost abordati de jurnalisti sub acoperire si au intrat in jocul acestora.

Vicepresedinta Parlamentului European, Diana Wallis, a promis dclansarea unei anchete.


Citeste si....

Eurodeputatul austriac Strasser demisioneaza in urma scandalului de "spaga" in care este implicat si Adrian Severin

Comentarii Facebook