Englezii bagă spaima în Moscova! Au trimis în Ucraina racheta ”ucigaș” de avioane. 7 piloți ruși, doborâți - VIDEO


Trupele ucrainene au primit antrenamentul necesar pentru a utiliza cele mai rapide rachete antiaeriane din lume. Acestea sunt o amenințare serioasă pentru avioanele rusești.

Rachetele Starstreak zboară cu 5000 km/h

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a spus că rachetele Starstreak, care se deplasează cu o viteză de peste 5.000 km/h, au fost desfășurate deja în zona de război, informează The National News.

Una dintre cele mai mari provocări este ca, cu cât creste gradul de sofisticare a sistemelor de armament, cu atat mai multa pregatire este necesara pentru a le folosi”, a declarat ministrul pentru The Mail on Sunday.

Marea Britanie a furnizat peste 10.000 de rachete antitanc si antiaeriene Ucrainei. 

Spre deosebire de alte rachete sol-aer (SAM), Starstreak, construit in Irlanda de Nord, folosește un sistem de ghidare cu raza laser, mai eficient decat un sistem de detectare a caldurii care poate fi derutat de rachete de semnalizare cu magneziu.

Cât de rapidă este racheta Starstreak

Racheta Starstreak este incredibil de rapida, atingand o viteza maxima de trei ori mai mare decat viteza sunetului, sau Mach 4, mult mai mare decat viteza maxima a rachetei antiaeriene Stinger, care poate calatori cu Mach 2,5. De asemenea, are o raza de actiune de sapte kilometri.

Pentru a se apăra  avioanele rusesti zboară la joasă înălțime și rapid, ceea ce le va face vulnerabile la Strasteak, care pot fi lansate si de pe umar. Starstreak se va dovedi deosebit de mortala pentru elicoptere, dandu-le pilotilor putin timp sa reactioneze.

Marea Britanie a trimis peste 4.000 de rachete avansate, dar usor de utilizat, care, la 20.000 de lire sterline (26.170 de dolari) bucata, sunt semnificativ mai ieftine decat Javelin, fabricate in SUA, care ajung la 156.000 de lire sterline, scrie și aktual24.ro

Comentarii Facebook