Miercuri 28 Septembrie

Cât primește un soldat sirian pentru a lupta alături de trupele ruse în Ucraina


Războiul din Ucraina a ajuns în ziua 35, iar pierderile sunt imense de ambele părţi. Armata rusă dă semne că a ajuns la capătul puterilor, motiv pentru care încearcă să aducă pe front soldaţi din ţările „prietenoase”.

Potrivit BBC, autorităţile de la Moscova au întocmit liste cu aproximativ 40.000 de militari din armata siriană şi din miliţiile aliate, soldaţi care ar fi gata oricând să intre pe frontul din Ucraina. Solda pentru un militar sirian ar fi de aproximativ 6.500 de dolari pe lună. Jurnaliştii englezi au stat de vorbă cu un astfel de luptător care le-a declarat, sub protecţia anonimatului, că familia sa s-a opus categoric unei eventuale plecări pe front. Doar că, dacă el va fi ucis în Ucraina, familia sa va primi 48.000 de dolari.

Soldatul sirian a mai spus că el cunoaşte personal cel puţin alţi 200 de bărbaţi care ar fi dispuşi să facă acest pas pentru sumele oferite de Rusia. 

Autorităţile ruse au anunţat încă de pe 11 martie că sirienii care se oferă voluntari să lupte în Ucraina sunt bineveniţi în armata rusă. Conform Observatorului Sirian, un ONG cu sediul în Marea Britanie, dintre cele 40.000 de cereri de înscriere, 22.000 au fost deja aprobate de ofiţerii ruşi care au participat în 2015 la acţiunile de sprijinire a regimului Assad.

Pentru că militarii sirieni să fie integraţi şi să lupte efectiv alături de armata rusă este nevoie că Ministerele Apărării din Rusia, respectiv Siria, să semneze o serie de acte comune.


Comentarii Facebook