Elicopterele SMURD vor zbura și noaptea


Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că aeronavele SMURD vor putea zbura și noaptea, după ce patru piloți în rezervă au acceptat să revină în sistem pe posturile de comandant de aeronavă. În România sunt acum 6 aeronave disponibile, în serviciul SMURD.

Am luat legătura cu piloți rezerviști care au ieșit la pensie odată cu legea care a deschis ușa foarte larg pentru angajații Ministerului și au acceptat să revină în sistem”, a anunțat ministrul de Interne.

Elicopterele SMURD din Iași, Arad, Craiova și Constanța să poată executa misiuni de noapte pentru salvarea pacienților sau a celor accidentați. În acest moment, putem anunța cetățeni că în acest semestru vor opera și cele 4 elicoptere de pe aeroport către aeroport. Pe lângă cele din Târgu Mureș și București, iată că vom avea 6 aeronave disponibile pentru a acoperi teritoriul României”, mai explică Marcel Vela, potrivit Mediafax.

Ministrul a mai precizat că va veni cu o lege prin care toate orașele și municipiile din România să aibă locuri de aterizare și decolare autorizate.


Comentarii Facebook