Elevii se întorc astăzi, 3 ianuarie, la şcoală. Câte teste de salivă au asigurat autorităţile pentru copii


Elevii se întorc astăzi, 3 ianuarie, la şcoală. Elevii revin în bănci după vacanța de Crăciun, care a început pe 24 decembrie 2021. Odată ajunși la școală, conform hotărârii elevii vor trebui testați antic-coronavirus. Câte teste de salivă anti-coronavirus au asigurat autorităţile pentru copii? Testarea elevilor cu teste de salivă, acasă, a început pe data de 5 decembrie 2021 și ar trebui să decurgă pe tot parcursul acestui an școlar.

Elevii revin în bănci astăzi. Câte teste de salivă există la ora actuală în școli

Elevii încep astăzi școala și vor trebui testați împotriva coronavirusului, așa cum au stabilit autoritățile. Testarea elevilor a început în jur de 6 decembrie 2021 și va trebui continuată pe tot parcursul anului școlar.

Acum s-a aflat câte teste de salivă există. Deşi elevii se întorc de astăzi, 3 ianuarie, la şcoală, Ministerul Educaţiei are teste de salivă doar pentru prima zi. Anunţul oficial a fost făcut de Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei pentru Invăţământ Preuniversitar.

Există teste suficiente doar pentru o singură testare

Elevii se întorc astăzi, 3 ianuarie, la școală, iar Ministerul Educaţiei are teste de salivă pentru depistarea coronavirusului doar pentru prima zi. Acest fapt a fost dezvăluit de Sorin Ion.

Avem teste asigurate pentru elevii de gimnaziu și liceu, cei care încep cursurile pe 3 ianuarie. În acest moment, numărul testelor din unitățile școlare este suficient pentru aceștia, pentru o testare. (…) Pentru cea de-a doua testare din prima săptămână așteptăm să vedem care va fi graficul de distribuție de la DSU”, a declarat Sorin Ion la Europa Fm.

Elevii depistați pozitiv trebuie să rămână acasă

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei îi îndeamnă pe părinţi să testeze elevii şi să nu-i trimită la școală în cazul în care testele ies pozitive.

Cel puțin la fel importantă ca testarea, ca vaccinarea, este și responsabilitatea fiecăruia dintre noi, în special a părinților și îi rog pe această cale să utilizeze testele pe care le distribuim, să raporteze unității școlare orice test pozitiv, să meargă să-și confirme testul prin PCR.”, a anunțat Sorin Ion.

Licitație pentru 55 de milioane de teste

Trebuie reamintit că Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a reușit să cumpere înainte de vacanță doar 14,5 milioane de teste din cele 70 milioane necesare până la finalul ultimei luni a anului trecut.

Astfel, statul vrea să cumpere din nou teste de salivă pentru elevi, iar ONAC anunță licitație pentru 55 de milioane de teste cu 10 lei/test fără TVA, ambalate individual sau cel mult câte două.

Când încep școala preșcolarii și cei din clasele primare

Conform noului calendar aprobat în noiembrie, clasele din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal se întoarc la cursuri pe 3 ianuarie, în timp ce grupele/clasele din învăţământul preşcolar şi primar vor începe activitatea pe 10 ianuarie 2022.

Comentarii Facebook