Elevii români ar putea beneficia de acces gratuit la muzee, concerte și spectacole


Elevii români s-ar putea bucura de intrări gratuite la muzee, spectacole și concerte, organizate de instituțiile publice, potrivit unui proiect de lege depus în Parlament de USR. 

Astfel, elevii ar putea beneficia de acces gratuit la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, precum şi la alte manifestări culturale şi sportive.

Totodată, proiectul prevede să beneficieze de gratuitate şi elevii români din afara graniţelor ţării, bursieri ai statului român.

,,Gratuitatea elevilor la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film, precum și la alte manifestări culturale și sportive este, practic, o investiție în viitorul lor educațional și o șansă acordată societății românești care este pe ultimul loc în Uniunea Europeană ca și consum de cultură.

Elevii aflați pe băncile școlii alcătuiesc următoarele generații active și dacă nu vor dispune de o formare culturală solidă își vor pierde creativitatea, imaginația, calitățile necesare liberei exprimări, nu vor putea să-și antreneze inteligența emoțională și nici să promoveze pe mai departe valori culturale.”, ea precizat deputatul Filip Havârneanu, inițiatorul propunerii. 


Comentarii Facebook