Egipt: Explozie lângă celebrele piramide egiptene


O explozie s-a produs lângă celebrele piramide egiptene, iar cel puţin 17 persoane, originare din Egipt şi Africa de Sud, au fost rănite. Explozia s-a produs duminică  și a fost vizat un autocar cu turişti care trecea prin zona complexului Gizeh (est de Cairo), relatează AFP, citat de Agerpres.

Un dispozitiv explozibil a fost detonat la trecerea unui autocar cu turişti, care circula spre Gizeh, în apropierea noului muzeu de antichităţi egiptene, aflat în construcţie, la baza piramidelor.

În luna decembrie 108, trei turişti vietnamezi şi ghidul lor egiptean au fost ucişi în explozia unei bombe artizanale, când trecea autocarul în care se aflau în apropierea piramidelor din Gizeh.

Industria turismului este grav afectată de instabilitatea politică şi de atacurile care au urmat după revolta din 2011 care a condus la îndepărtarea preşedintelui Hosni Mubarak după 30 de ani cât s-a aflat la putere. De la 14,7 milioane, în 2010, numărul de vizitatori a scăzut la 5,3 milioane în 2016, însă din 2017 s-a înregistrat o redresare a situaţiei în ceea ce priveşte numărul de turişti.

Comentarii Facebook