Duminica 28 Aprilie

Ea e cea mai frumoasă tractoristă din România! Munca nu e rușinoasă: Știu să folosesc în mare parte toate utilajele - FOTO


Cea mai frumoasă tractoristă din România vine din Botoșani și nu se jenează să muncească. 

Andreea are 20 de ani și a ales să fie tractoristă în comuna Călărași, unde exploatează împreună cu familia ei 400 de hectare, 50 de pășune, dar și 500 de animale. 

Tânăra este studentă în anul I la Facultatea de Agricultură USV din Iași, la specializarea Ingineria managementului afacerilor agricole. 

Tineri nu-i place doar să aibă grijă de animale, dar și să cultive pământul.

Exploatăm o fermă de circa 50 de hectare pășune și 400 de hectare de teren agricol, unde cultivăm porumb, rapiță, floarea-soarelui, grâu și câteva hectare de lucernă, reprezentând o parte de hrană pentru animale, respectiv bovine pentru carne din rasa Charolaise și ovine din rasa Suffolk, Karakul și carabașe, undeva la un efectiv de 500 animale.

Ferma noastră s-a dezvoltat treptat cu animalele, teren și utilajele agricole, iar pe parcursul anilor ne-am implicat și noi copiii, mai precis eu și fratele meu, Claudiu, absolvent al Facultății de Agricultură USV Iași, în prezent inginer agronom. Eu de mică am fost înconjurată de animale și utilaje, iar treptat am prins drag de tot ceea ce înseamnă agricultură, unde fac totul cu plăcere, de aceea am ales să urmez și studiile la această Facultate”, spune frumoasa blondina, care ar avea loc pe orice podium de prezentare a modei, dar a ales să fie modestă.

2-poza-interior-1-2.jpg

Andreea a adăugat că ea vrea să stea să se ocupe de pământuri și de animale și nu se gândește să fugă la oraș.

Nu mă văd făcând altceva și am gânduri mari pentru viitor, fiind o afacere profitabilă dacă muncești pentru aceasta. Da, sunt implicată fizic alături de familia mea, forța de muncă fiind foarte greu de găsit, am învățat pe parcursul anilor, iar de ceva ani știu să folosesc în mare parte toate utilajele, dezvoltând o pasiune pentru acestea și devenind împreună cu fratele meu mâna dreaptă a tatălui nostru. Pentru a reuși într-un domeniu, indiferent care ar fi, nu poți reuși fără încredere, muncă și pasiune.

Agricultura este un domeniu pe care îl recomand cu încredere tinerilor, fiind o experiență frumoasă și totodată de viitor pentru că, din acest domeniu ne hrănim cu toții, iar agricultura și zootehnia nu vor dispărea niciodată, indiferent de vremuri. Bineînțeles, cu voință poți porni și de jos ca mic fermier, prin accesarea anumitor fonduri europene destinate, viitorul agriculturii fiind în mâinile tinerilor fermieri’’, a adăugat tractorista pentru Botoșăneanul.

2-poza-interior-2-2.jpg

Comentarii Facebook