E epidemie de gripă la nivel național


Ministerul Sănătății anunță că este epidemie de gripă la nivel național, după ce s-a ajuns la 54 de decese la nivel național.

Miercuri dimineață, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că: ”Deși aseară aveam o parte din datele pe care DSP le-a transmis inspectoratelor, aceastea nu au fost concludente pentru că nu toate spitalele anunțaseră toate cazurile de gripă diagnosticate clinic, astfel încât am refăcut raportul și putem spune că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică.

Existând o succesine de cel puțin trei săptămâni epidemice se constată că vorbim de o evoluție epidemică a gripei. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere regională în zona de sud și cu focare locale și cazuri sporadice în celelalte zone.

De la începutul sezonului au fost 54 de decese confirmate cu virus gripal. Nu putem afirma că ne confruntăm cu un sezon gripal mai sever decât cel precendent, ci că s-a înregistrat un număr mai mare de decese mai devreme față de sezonul precedent.

Diferența este că avem un număr mai mare de cazuri și un număr mai mare de cazuri confirmate clinic. Gripa activează pe tot teritoriul țării, chiar dacă la intensitate diferită. Din fericire, această gripă este datorată unei tulpini care are forme ușoare și medii de manifestare”, a spus ministrul.

Specialiștii estimează că circulația virusului gripal se va menține și în luna februarie.

La nivelul Ministerului Sănătății, din cele 1.300.000 doze achiziționate pentru populația din grupele de risc au fost vaccinate 1.286.250 persoane până ieri.

Ministerul a comandat suplimentar 30.000 vaccinuri, care, începând de mâine, vor fi distribuite în țară la DSP-urile care au solicitat acest lucru. De asemenea, au mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare, anunță Digi 24.

Comentarii Facebook