Două eleve de clasa a VII-a și-au salvat colega, care le-a spus că este violată acasă. Mama i-a cerut însă să retragă plângerea


Două eleve din județul Buzău, au reușit să-și salveze colega care era victima unui abuz, sunând la Telefonul Copilului. Una dintre elevele din clasa a VII-a a sunat la Telefonul Copilului și a întrebat ce ar trebui să facă dacă e victima unui abuz și ar avea nevoie de ajutor. În realitatea, cea care avea nevoie de ajutor era colega sa de clasă, care îi povestise că tatăl vitreg a violat-o în mod repetat. 

Pentru a-l demasca pe bărbat, polițiștii au lăsat victima în aceeași cameră cu agresorul, interceptând convorbirea. În cursul anchetei, mama i-a cerut fetei să-și retragă plângerea, acuzând-o că rămân fără sprijin financiar, scrie Libertatea

Maia* are 14 ani și este elevă în clasa a VII-a la o școală din județul Buzău. Observând-o tot mai tristă, una dintre colegele de clasă a întrebat-o ce i se întâmplă. „Tata a profitat de mine”, i-a răspuns scurt, refuzând să mai discute. Nu a vrut să spună nimic nici când, într-una dintre pauze, două dintre colege au găsit-o plângând pe holul liceului. Se întâmpla pe 10 martie, anul curent, Fetele au insistat până când Maia a început să le povestească, printre lacrimi, că tatăl ei vitreg o agresează și o abuzează sexual. Neștiind cum să procedeze, una dintre colege a sunat la Telefonul Copilului și a cerut indicații, notează sursa citată. 

Tatăl vitreg o abuza în fiecare săptămână, uneori ore la rând. Bărbatul se încuia cu fata într-o cameră, trăgea draperiile, încuia ușa și apoi urma coșmarul Maiei. De cele mai multe ori, mama nu era acasă când se întâmpla asta, însă erau și zile în care abuzurile aveau loc în timp ce femeia trebăluia prin curte, iar ceilalți copii se jucau. Fata a fost abuzată de la 12 ani, pe parcursul a doi ani. 

Cu trei copii dintr-o relație anterioară, femeia trăia de zece ani în concubinaj cu bărbatul acuzat de viol. În urma relației, s-au născut alți trei copii. Maia nu s-a mai întors în familie. A preferat să fie internată „într-un centru de copii” decât să se mai întoarcă acasă. La patru zile distanță după ce fata și-a făcut curaj să denunțe abuzurile sexuale, polițiștii au organizat o întâlnire a victimei cu agresorul chiar într-un birou din sediul de poliție. Întâlnirea a fost supravegheată tehnic, scrie Libertatea. 

Inculpatul, care luase la cunoștință de plângerea victimei minore, a făcut următoarele afirmații: „te rog, iartă-mă”, „ți-am recunoscut”, „ți-am recunoscut ție”, „te rog frumos, iartă-mă”, „retrage-ți plângerea pentru viol”, „uităm tot ce s-a întâmplat”. În paralel, mama i-a cerut fetei să-și retragă plângerea pentru viol, căci astfel ar beneficia în continuare de sprijinul financiar al bărbatului, conform sursei citate. 

Procesul bărbatului acuzat de viol în formă continuată urmează să înceapă. 

Comentarii Facebook