Președintele american Joe Biden cere Congresului să interzică armele de asalt: „Pentru numele lui Dumnezeu! Ajunge!”


Declarând „Ajunge, ajunge!”, președintele american Joe Biden a cerut joi, 2 iunie, Congresului să interzică armele de aslat, să extindă verificările de fond și să implementeze alte măsuri de control al armelor de foc pentru a aborda seria de împușcături în masă care au lovit Statele Unite.

Vorbind de la Casa Albă, într-un discurs transmis în direct în prim-time, Biden a întrebat o țară uimită de recentele împușcături într-o școală din Texas, într-o băcănie din New York și într-o clădire medicală din Oklahoma, de câte vieți ar mai fi nevoie pentru a schimba legislația privind armele de foc în America. 

Pentru numele lui Dumnezeu, cât de mult mai mult carnagiu suntem dispuşi să acceptăm?”, a întrebat Biden. Acesta a vobit despre vizita la Uvalde, Texas: „Nu m-am putut abţine să nu mă gândesc că sunt prea multe alte şcoli, prea multe alte locuri obişnuite care au devenit câmpuri de ucidere, câmpuri de luptă, aici, în America”, potrivit Reuters

Președintele democrat, a cerut o serie de măsuri la care se opun republicanii din Congres, printre care  intericerea vânzării de arme de asalt și de încărcătoare de mare capacitate sau, dacă acest lucru nu este posibil, creșterea vârstei minime pentru cumpărarea unor astfel de arme, de la 18 la 21 de ani. 

Joe Biden: „Nu putem dezamăgi din nou poporul american”

Președintele a făcut presiuni pentru abrogarea scutului de răspundere care îi protejează pe producătorii de arme de a fi dați în judecată pentru violențe comise de persoanele care poartă armele lor. 

Nu putem dezamăgi din nou poporul american”, a spus Biden, făcând presiuni asupra republicanilor, în special în Senatull american, pentru a permite ca proiectele de lege cu măsuri de control al armelor să fi esupusă la vot. 

Statele Unite, care au o rată mai mare de decese cauzate de arme de foc decât orice altă națiune bogată, au fost zguduite în ultimele săptămâni de împușcăturile în masă asupra a 10 rezidenți de culoare din nordul statului New York, a 19 copii și doi profesori din Texas, precum li a doi medici, o recepționeră și un pacient în Oklahoma. 


Comentarii Facebook