Două bombardiere și două avioane de vânătoare rusești, interceptate în apropierea spațiului aerian al României. Ce spune MApN


Două bombardiere TU-22 escortate de alte două avioane de vânătoare Sukhoi SU-27 ale Rusiei care se îndreptau spre spațiul aerian NATO au fost interceptate, marți, de către aeronavele MiG 21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române.

Totuși, reprezentanții MApN spun că nu ar caracteiza acest lucru ”drept un incident” precizând a ”a fost o evoluție a celor patru aeronave rusești”.

Nu l-aș caracteriza drept un incident, a fost o evoluție a celor patru aeronave rusești, două bombardiere Tupolev 22 și două avioane de vânătoare Suhoi-27, în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, în apropierea spațiului aerian al țărilor NATO de pe flancul de Est – România, Bulgaria și Turcia.

Misiunea de Poliție Aeriană executată de Forțele Aeriene Române este o misiune standard, executată sub comandă NATO.

Cele două avioane MiG 21 LanceR, care se aflau în serviciul de Poliție Aeriană au decolat la solicitarea Comandamentului Aliat al NATO, au urmărit traseul de zbor al aeronavelor rusești, după care au fost preluat pe traiectul lor de zbor de aeronave ale forțelor aeriene Bulgare și la final de aeronave ale forțelor aeriene din Turcia.

De fiecare se întâmplă lafel, se apropie de spațiul aerian NATO dar nu au intrat niciodată în acest perimetru Aliat.  

Nimic din ceea ce s-a întâmplat ieri nu a fost surprinzător și nu cred că ne puteau lua prin surprindere. Forțele aeriene ale NATO au capacitatea să reacționeze de fiecare dată cu promptitudine. 

Suntem obișnuiți cu o astfel de evoluție a aeronavelor rusești.” a declarat Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN, conform Digi 24

Comentarii Facebook