Slujba de Înviere este repetată de Arhiepiscopia Tomisului pentru că oamenii nu au apucat să se bucure de moment


Arhiepiscopia Tomisului va repeta slujba de Înviere în noaptea de 26 spre 27 mai, când va fi împărțită Lumină și Paști. 

Motivul este că atunci era starea de urgenţă și credincioșii nu au putut să participe.

S-a hotărât unui post bisericesc în zilele de 24, 25 și 26 mai, când credincioșii se pot spovedi, ar apoi marea slujbă a Învierii va fi făcută în noaptea de 26 spre 27 mai.

Cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului, are consacrată o slujbă specială, săvârșită în fiecare an la miezul nopții, în cadrul căreia credincioșii primesc de la clerici Lumina lui Hristos, simbolul Învierii Domnului, esența credinței creștine. Anul acesta, urmare a instituirii stării de urgență în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, credincioșii nu au putut participa în comuniune deplină cu clerul la această slujbă”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie.

Menționăm că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă de Paște de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare", mai arată sursa citată.

Sunt dorințe neîmplinite ale credincioșilor de a se împărtăși la Liturghia Învierii din noaptea de Paști”, se motivează în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Comentarii Facebook