”Dorel” a tras cu o rachetă de 3 milioane de dolari pentru a distruge o dronă de 200 de dolari


O țară a folosit o rachetă Patriot de 3 milioane de dolari pentru a doborî o dronă de 200 de dolari.

Avem un aliat foarte apropiat care s-a confruntat cu un adversar care folosea un mic quadrocopter (n.e. - dronă cu patru elice). L-au doborât cu o rachetă Patriot”, a spus generalul David Perkins, la simpozionul Global Force, organizat de armata americană, fără a da numele ţării. ”Nu ştiu dacă a fost un schimb economic bun”, a adăugat generalul.

Racheta Patriot poate lovi ţinte aflate la mare distanţă şi la orice altitudine. Proiectilul poate atinge viteze de peste nivelul Mach 2 (aprox. 2450 km/h) și costă 3 milioane de dolari.

Generalul a mai spus că drona doborâtă poate fi găsită pe Amazon şi costă în jur de 200 de dolari, potrivit militarului american. Fiind un echipament sofisticat, poate atinge viteza maximă de 80 km/h, dar nu se compară cu racheta folosită pentru anihilarea dronei.

Generalul a mai atras atenția că în trecut au fost folosite drone mici pentru a ataca baze sau poziţii inamice. Țara respectivă nu a vrut să riște pagube mai mari și a folosit o rachetă scumpă şi foarte performantă.

Și România are astfel de dispozitive, cumpărate de la producătorii americani.

Comentarii Facebook