Peste 1.200 de protestatari au fost arestați în Franța, după manifestările de sâmbătă


Peste 1.700 de persoane au fost reținute, dintre care 1.220 au fost arestate preventiv, în urma protestelor de sâmbătă, din Franța, la care au participat peste 136.000 de oameni.

Potrivit bilanţului anunţat duminică dimineaţă, la Paris au fost reţinute preventiv 1.082 de persoane, conform cotidianului Le Figaro.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a deplâns "scenele de haos" din capitală şi "pagubele incomensurabile" cauzate de economiei şi imaginii oraşului.

Cele mai multe persoane au fost arestate la Paris, unde au avut loc confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine şi s-au înregistrat mai multe cazuri de vandalizare şi jefuire a unor magazine. Unele magazine de pe Champs-Elysee aveau sâmbătă ferestrele acoperite cu scânduri ca măsură de protecţie, scrie Mediafax.

Protestele organizate în Franţa de Mişcarea "Vestelor Galbene", care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai, au provocat haos în Paris şi mai multe oraşe franceze, cele mai grave fiind manifestaţiile violente din 1 decembrie.

Comentarii Facebook