Doi tineri, suspectați că ar fi furat 500.000 de euro, bani pe care mai apoi i-ar fi cheltuit la păcănele. Cum au fost descoperiți?


Un bărbat și o femeie dâmbovițeni au fost prinși de polițiștii din Capitală și duși la audieri, după ce anul trecut, ar fi furat un seif care conținea 500.000 de euro, dintr-un apartament din București. 

Cei doi hoți, bărbat și femeie, nu formează un cuplu, iar aceștia ar fi acționat la pont. Se presupune că aceștia știau de la o rudă a părții vătămate că apartamentul e nelocuit, iar că în el s-ar fi aflat un seif plin cu bani. Au supravegheat zona o perioadă, după care au încercat să deschidă apartamentul cu o cheie improvizată, care ulterior s-a rupt în broască, așa că au apelat la o rangă, potrivit Știrile ProTV.

„Astăzi, 11 aprilie 2023, politiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigații Criminale au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județul Dâmbovița, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 3 noiembrie 2022, polițiștii Secției 25 au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns într-un apartament, din Sectorul 6, de unde ar fi sustras un seif ce conținea aproximativ 500.000 de euro.

În urma perchezițiilor au fost identificate 2 persoane bănuite de săvârșirea faptei, urmând ca acestea să fie conduse la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

La percheziții, însă, nu au mai fost găsiți bani, suspiciunea fiind că cei doi i-au cheltuit pe păcănele și alte distracții.

Conform surselor, partea vătămată ar practica prostituția în Olanda.

Comentarii Facebook