Miercuri 6 Decembrie

Doi bărbați au furat 146.000 de lei de la doi bătrâni, după ce au au intrat în casă sub pretextul că trebuie să „verifice” butelia pentru aragaz


Doi bărbaţi din Bucureşti, cu vârstele de 30 şi 49 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti, fiind acuzaţi că ar fi implicaţi, alături de alte persoane, în furtul a 22.000 de euro şi peste 38.000 de lei din locuinţa unor bătrâni din oraşul Brad, unde au reuşit să intre sub pretextul că ar face verificări la butelia şi instalaţia de gaz.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, hoţii au venit în locuinţa bătrânilor în lunile mai şi septembrie, prima oară unul dintre suspecţi reuşind să sustragă 34.000 de lei şi 22.000 de euro, bani pe care cei doi soţi îi păstrau într-un aragaz scos din uz şi depozitat în dormitorul apartamentului.

Cum au acţionat cei doi hoţi

Alte trei persoane au revenit la aceeaşi adresă din Brad pe 10 septembrie, suspecţii susţinând să trebuie să verifice ţevile de apă şi gaz. Femeia i-a invitat în bucătărie, iar în urma discuţiilor cu cei trei a fost informată că trebuie să plătească o sancţiune de 2.000 de lei pentru neregulile constatate, în caz contrar urmând să achite 4.000 de lei. De asemenea, i s-a cerut să prezinte şi un cupon de pensie.

Femeia le-a cerut celor trei bărbaţi să părăsească bucătăria, iar din cămară a luat un cupon de pensie, dintr-un plic în care avea 4.700 de lei. Bărbaţii au urmărit-o şi i-au cerut să semneze o serie de documente în altă cameră, moment în care unul dintre cei trei i-a sustras femeii cei 4.700 de lei”, a precizat IPJ Hunedoara, potrivit agerpres.ro.

În cele două cauze, poliţiştii din Brad au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar joi au efectuat şase percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a oraşului Pantelimon, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor reclamate.

Cu această ocazie, au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, la sediul Poliţiei Brad fiind conduşi doi bărbaţi, unul în vârstă de 30 de ani şi altul de 49 de ani, ambii din Bucureşti. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore urmând să fie prezentaţi în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea luării măsurilor legale.


Comentarii Facebook