Luni 30 Martie

Directorul unui spital a fost răpus de coronavirus. Peste 1.700 de lucrători sanitari au fost afectați de virus


Directorul unui spital din Wuhan a murit, marți, după ce a fost infectat cu noul coronavirus, a relatat media din China.

Liu Zhiming, directorul Spitalului Wuchang, a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus, care până în prezent s-a răspândit la peste 72.000 de persoane din China, a anunţat serviciul de ştiri China News Service pe site-ul de microblogging Weibo. Postarea a fost ştearsă ulterior, notează DPA. Potrivit Reuters, care citează televiziunea de stat, Liu Zhiming, a murit la ora locală 10:30, scrie Agerpres.

Decesul survine în contextul în care mai mulţi membri ai personalului sanitar din primele linii ale luptei dusă în Chinei contra Covid-19 s-au îmbolnăvit din cauza virusului. 

China a raportat săptămâna trecută că peste 1.700 de lucrători sanitari au fost infectaţi, dintre care cel puţin şase au murit.

În total, până în prezent, au fost înregistrate 72.436 de cazuri de infecţie şi 1.868 de decese în toată ţara, a anunţat marţi Comisia Naţională de Sănătate. În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare au consemnat 1.886 de cazuri noi şi 98 de decese. Atât numărul cazurilor noi de infecţie, cât şi cel al deceselor au înregistrat o scădere uşoară în comparaţie cu zilele trecute.

Comentarii Facebook