Descoperire șocantă în portbagajul unui român care încerca să ajungă în UK. Polițiștii au găsit doi copii din Vietnam ascunși în două genți sport


Un român care a încercat să treacă granița din Franța spre Anglia, cu doi minori din Vietnam ascunși în două geamantane sport din potbagaj, a fost condamnat la 3 ani de închisoare de către instanţa din Dieppe, Franța.

Planul românului era să se îmbarce pe feribot, la Dieppe, cu cei doi copii vietnamezi ascunși în portbagajul BMW-ului. A fost, însă, arestat vineri, 26 ianuarie, și trimis direct la închisoare.

Potrivit președintelui tribunalului din Dieppe ,,Gențile erau foarte mici. Aveau 80 cm pe 40 cm pe 50 cm".

Românul a negat inițial fapta însă în scurt timp a cedat și a recunoscut că a fost contactat de un moldovean, traficant de ființe umane, în timp ce se afla în România.

Românului, care lucra ca livrator și făcea aproximativ 450 de lei pe lună, i s-a părut o oportunitate bună de a face bani rapid așa că a acceptat ,,treaba”.

Bărbatului i s-a dat cheia de la o mașină și a luat un avion spre Franța. A așteptat într-un hotel timp de zece zile înainte de a i se spune unde era parcat BMW-ul. După aceea s-a întâlnit cu copiii din Vietnam, folosind google translate pentru a comunica. Aceștia au stat în bagaj aproximativ 7 kilometri până a ajunge la Dieppe. Restul călătoriei au stat pe bancheta din spate, a povesit bărbatul. 

Tânăra vietnameză pe care a încercat să o treacă granița neagă acest fapt și spune că ea și celălat copil au stat în genți încă din regiunea pariziană de unde i-a luat românul. 

Cei doi copii trebuiau să ajungă în Londra, iar românul spune că nu știe câți bani ar fi trebuit să primească pentru fiecare copil, însă într-un un schimb de mesaje între el și moldovean se vorbește de 15.000 de euro pentru fiecare "pui vietnamez", potrivit Actu.fr. 

Potrivit avocatului său, nu aceasta era suma pe care urma să o primească inculpatul, ci cea a moldoveanului.

Bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare și va avea interdicție permanentă de a intra în Franța după ce va fi eliberat, informează stiridiaspora.ro. 


Comentarii Facebook