Luni 26 Septembrie

Descarcă modelul de declarație de care ai nevoie pentru a putea trece printr-o locație aflată în carantină


Grupul de Comunicare Strategică anunță că în cazul în care traseul spre locul de muncă trece printr-o localitate carantinată, o persoană poate folosi o adeverință de la angajator pentru a ajunge la destinație, fără însă a staționa în zona izolată de autorități.

Astfel, cineva care nu domiciliază într-o localitate aflată în carantină și dorește să traverseze o altă localitate aflată în carantină pentru a ajunge la locul de muncă trebuie să prezinte forțelor de ordine o adeverință de la angajator.

Potrivit GCS, în fiecare ordin de carantină al unei localități există o normă care se referă la tranzitarea localității, fiind interzisă oprirea în localitate. De asemenea, în adeverința de angajator trebuie stabilite căile de circulație pentru tranzit.

Grupul de Comunicare Strategică mai precizează că modelul adeverinței de la angajator care poate fi folosit este cel din perioada stării de urgență.

Măsura se aplică și în cazul celor care vor să tranziteze localitățile carantinate din jurul Bucureștiului pentru a ajunge la muncă.

Adeverința poate fi descărcată AICI.

Comentarii Facebook