Miercuri 6 Iulie

Decizie surprinzătoare luată de ucraineanca ce a primit o lecție de viață într-o benzinărie, după doar două luni petrecute în România


Refugiata ucraineană Iulia Chernitskaya, mamă a patru copii, care a devenit cunoscută publicului român după ce a povestit cum un șofer i-a oferit într-o benzinărie din România 200 de lei ca ajutor, a luat o decizie neașteptată. Femeia vrea să revină în Ucraina, după doar două luni petrecute la Brașov. 

Antrenoarea de fitness, ajunsă în România din cauza războiului din Ucraina, a stat mai întâi în București, apoi s-a mutat la Brașov, dar, după mai bine de două luni departe de casă, a decis că e momentul să se întoarcă acasă. Decizia pare surprinzătoare, luând în vedere că războiul este departe de a se încheia. Iulia s-a bucurat din plin de bunăvoință și ajutorul românilor, lucru pentru care le mulțumește enorm, însă spune că nu a fost nicio zi în care să nu se gândească la țara natală.

Yulia Chernitskaya și-a anunțat decizia printr-o postare pe Facebook, în cadrul căreia a și recunoscut că a avut parte de cele mai bune condiții în România.

A treia încercare să revin la tine, dragă Ucraina. Mă rog la Dumnezeu ca nimeni să nu ne oprească. Am învățat să o iau de la zero, să am grijă de copiii mei și să muncesc într-o țară străină. Am acceptat ajutor de la străini, m-am gândit în fiecare moment unde o să trăim și cu ce cost. M-am văzut în multe moduri, mult mai puternică, dar și mai vulnerabilă. M-am simțit obosită și tristă, dar m-am ridicat pentru a fi alături de copiii mei.

Și am ajuns aici, mai bine de două luni am trăit într-o țară străină, cu oportunități și cultură diferite. Cu altă mentalitate și alte reguli. Am reușit să mă opresc din plâns și să mă gândesc mai mult la copii. Însă în niciun moment nu m-am oprit din a dori să revin acasă, în Ucraina, în ciuda tuturor dificultăților. Chiar dacă am parte de toate posibilitățile aici, în România, am parte de liniște și de o viață bună, mă întorc acasă. La tine, iubitul meu Kiev, la țara mea natală, Ucraina.

Poate că e prea devreme, poate e târziu, nu știu, dar inima mea vrea să se întoarcă acasă și copiii mă susțin. Sunt bucuroasă precum un copil și sunt pregătită pentru orice va fi”, a anunțat Iulia Chernitskaya, pe Facebook.

Comentarii Facebook