De ce a murit Prințul Philip. Când și unde va fi înmormântat soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii


De ce a murit Prințul Philip. Când și unde va fi înmormântat soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Casa Regală a Marii Britanii se află în doliu! Prințul Philip a decedat ieri, 9 aprilie, iar membrii familiei se ocupă de ultimele pregătiri pentru ziua când vor avea loc funeraliile. De ce a murit Prințul Philip și unde va fi înmormântat acesta veți afla din acest material.

De ce a murit Prințul Philip

Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a stins din viață, vineri dimineață, la vârsta de 99 de ani în patul său din Castelul Windsor. Cauza morții lui nu a fost comunicată încă, dar se știe că recent, ducele de Edinburgh suferise o intervenție chirurgicală pe cord și fusese externat, după ce a petrecut o lună într-un spital privat din Londra, King Edward VII.

În ultimele fotografii care au apărut în presă, acesta pare destul de slăbit și măcinat de boală. Tristul anunț al decesului ducelui de Edinburgh a fost făcut oficial de către membrii înalți ai familiei regale, inclusiv prințul Charles și ducele de Cambridge.

Cu o durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat pașnic în această dimineață la Castelul Windsor. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume care îi deplâng trecerea în neființă”, a fost mesajul Familiei Regale.”,se arată în declarația de la Palatului Buckingham.

În anul 2011, Prințul Philip s-a mai confruntat și cu blocarea unei artere coronariene, motiv pentru care a fost internat la spitalul Papworth din Cambridgeshire. Anul următor s-a confruntat cu o infecţie la vezică. În anul 2017, soțul Reginei Elisabeta a II-a a luat hotărârea de a se retrage din viața publică pentru a putea fi tratat în liniște pentru probleme abdominale şi de auz.

Cu toate acestea, ducele de Edinburgh i-a fost aproape Reginei Elisabeta a-II-a și a însoțit-o la diverse evenimente. Ultimul eveniment public la care a participat a avut loc în luna mai 2019. El a luat parte la nunta fiicei prinţilor de Kent, Lady Gabriella Windsor. Amintim că Prințul Philip se pregătea de aniversarea a 100 de ani de existență, pe data de 10 iunie.

Când și unde va fi înmormântat soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Membrii familiei regale se pregătesc să-și ia adio de la Prințul Philip și să-l conducă pe ultimul drum. Pentru ca lucrurile să se desfășoare ca la carte, protocolul „Forth Bridge” privind funeraliile de stat organizate după moartea Prințului Philip a fost stabilit cu mult înainte de trecerea acestuia în neființă. Dorința ducelui de Edinburgh a fost aceea de a nu avea o înmormântare de stat, ci una ceremonială regală la Windsor, cu o procesiune militară.

Familia Regală nu a dat încă detalii despre ceea ce urmează să se întâmple, dar cel mai probabil trupul neînsufleţit al prinţului Philip va fi dus la Palatul St James, acolo unde a fost dusă şi Diana, prinţesa de Wales. Publicul nu va avea acces, din cauza pandemiei de coronavirus. De altfel, oamenii au fost rugați să nu se adune în grupuri mari, şi să nu viziteze reşedinţele regale pentru a-i aduce un ultim omagiu prinţului.

În plus, aceștia sunt sfătuiţi să facă donaţii în scopuri caritabile în loc să cumpere buchete de flori pe care să le ducă la reşedinţele regale, în memoria lui Philip, duce de Edinburgh. Cu toate acestea, mii de buchete de flori au fost depuse la porțile Palatului Buckingham și ale Castelului Windsor, iar sute de persoane au început să vină pentru a-și lua rămas bun de la cel care a fost Prințul Philip.

Pentru Regina Elisabeta a II-a urmează o perioadă de doliu care va dura opt zile. În toată aceată perioadă, Majestatea Sa nu va îndeplini niciun fel de sarcini, nici în privat, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. De asemenea, legile nu vor primi acordul regal în această perioadă, iar afacerile de stat vor fi întrerupte.

În memoria ducelui de Edinburgh, steagurile vor fi coborâte în bernă, iar toți oamenii de televiziune trebuie să fie îmbrăcați în negru, în semn de respect. În continuare vă prezentăm și mesajul pe care l-a transmis premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Ne aducem aminte de duce … mai presus de toate pentru sprijinul lui de neclintit pentru Majestatea Sa Regina, nu doar în calitate de consort, alături de ea, în fiecare zi a domniei sale, ci şi în calitate de soţ, ceea ce i-a dat putere (reginei) timp de 70 de ani. Gândurile naţiunii noastre trebuie să se îndrepte astăzi către Majestatea Sa Regina şi familia ei”, a transmis acesta.


Comentarii Facebook