Daea HALUCINANT în Parlamentul European: Cormoranii în România fac baie în piscine


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut furori în Parlamentul European, unde a ținut un discurs ce a semănat cu un moment de stand up comedy.

Cormoranii în România fac baie în piscine”, a explicat Daea miercuri, în Parlamentul European, la Comisia pentru pescuit, unde ar fi trebuit să prezinte priorităţile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. 

Discursul a fost halucinant:

A pornit o primă întrebare de la un coleg, îngăduiţi-mi să vă spun aşa, care are acelaşi nume ca şi mine - Petre, bravo! Dar ce loc nu e plăcut în România! Bravo!

Am intrat în sală cu un succes formidabil, bravo! Formidabil, extrem de important, dar atât de necesar şi atât de util pentru noi toţi. Aveţi să ştiţi, vă spun aici, un moment deosebit de important prin prezenţa subsemnatului în acest consiliu, bravo!

A se vedea populaţia de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulţumesc, vă mulţumesc pentru întrebări! Bravo!”.

Daea a primit mai multe întrebări de la europarlamentari, dar s-a lansat iarăși într-un discurs haotic.

În această întâlnire am intrat în sală cu un succes - un succes al muncii comune, formidabil, extrem de important, dar atât de necesar şi atât de util pentru noi toţi”, le-a spus Daea europarlamentarilor care aşteptau răspunsurile sale.

Întrebat despre Brexit şi despre soluţia pe care el o vede, Daea a răspuns: ”Regret, sigur, şi Uniunea Europeană este mai săracă faţă...fără Anglia...este mai săracă faţă de Marea Britanie. Dar aceste lucruri le putem gândi, le putem judeca în interesul comun şi urmărim cu interes paşii în acest domeniu astfel încât dorinţa de a fi împreună să se manifeste oricând şi pentru aceasta suntem în stare toţi să găsim soluţii pentru a genera o asemenea stare de lucruri în care obiectivele comune să fie atinse cu dorinţa fiecărei părţi şi cu interesul legitim pentru fiecare domeniu”.

Daea le-a mai spus europarlamentarilor că problema populaţiilor de cormorani nu este doar în România, asigurându-i că el ştie despre ce vorbeşte: "Vă spune un om care înţelege furtuna Brexitului dar înţelege şi furtuna pescarului în momentul în care el se află în raport cu natura şi nu găseşte soluţii pe care să le folosească atunci când nevoia îl împinge şi situaţia o dictează".

Comentarii Facebook