Curg comentariile pline de critici pe pagina de Facebook a cancelarului austriac. Ce mesaje îi transmit românii


Românii au luat cu asalt pagina de Facebook a cancelarului austriac Karl Nehammer, după ce acesta a arătat că își menține poziția pe tema aderării României la Spațiul Schengen.

Cei mai mulți dintre cei care au postat comentarii pe pagina de Facebook a cancelarului austriac se plâng de decizia Austriei, unii dintre ei făcând apel la români să boicoteze firmele austriece, notează stirileprotv.ro.

Dragă domn, vă place când cărați șiruri întregi de vagoane cu lemne din pădurile României? Vă place, așa-i? Acum vă opuneți aderării României în spațiul Schengen? Să nu uitați că roata se întoarce. Rușine Austria!!!!”, a scris un utilizator.

Ieșiți din Schengen dacă nu vă place, dar nu împiedicați alte țări să adere la spațiul liber”, a continuat cineva.

Aveți o atitudine rușinoasă la adresa României. Așa-zisele argumente pe care le prezentați sunt false! Uitați-va la ruta balcanică dacă doriți sa vedeți pe unde ajung migranții in Austria”, a notat o altă persoană.

Sunteți sclavii Rusiei. Argumentele voastre sunt false”, este un alt mesaj transmis de un român.

Măcar știți unde este România pe harta Europei?”, a transmis altul.

Reacția românilor a venit după ce cancelarul austriac, Karl Nehammer, și-a menținut poziția pe tema aderării României la Spațiul Schengen, în cadrul unei conferințe susținute alături de președintele PPE, Manfred Weber, de la Viena.

Cred că trebuie sa fim realiști. Suntem o ţară din interiorul UE, nu o ţară de graniţă. Granițele nu funcţionează dacă avem atâţia oameni care nu au fost înregistraţi. Nu e o discuţie de partid, o discuție politică, avem o problemă de securitate. Ministrul de Interne a avut un deadline. Şi îşi doreşte să avem un nou calendar pentru primăvară, haideţi să vedem cum putem să mergem înainte. Dacă este posibil să oferim comisiei mai mult timp pentru a veni cu aceste rezolvări. Nu luăm bani pentru ajuta țări care nu vor proteja graniţele externe ale Europei. Trebuie să păstrăm emoţiile în afară discuţiilor", a spus el, potrivit sursei citate.

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Schengen se află pe ordinea de zi a Consiliului de Justiție și Afaceri Interne (JAI), care va avea loc astăzi.

Comentarii Facebook