Cuplu de miri șocat de prețul cerut pentru un candy bar și o fântână de ciocolată. Au mărit tarifele din mers


Un cuplu s-a trezit că trebuie să achite cu 20% mai mult pentru unele servicii la nunta lor, pentru și o fântână de ciocolată. În 2023, prețul unei nunți ajunge la 20.000 de euro.

Vorbim despre doi tineri din Iași, care s-au trezit că tarifele au crescut de la o zi la alta. 

Am semnat contractul pentru candy bar și fântână de ciocolată în urmă cu o săptămână. În contract era precizat faptul că prețul poate suferi modificări în funcție de scumpiri, inflație mărită, dar nu ne-am gândit că aceste modificări pot să apară în câteva zile, mai ales că inflația nu a crescut. M-am dus după o săptămână să dau și restul banilor, pentru că plătisem deja un avans de 40 la sută din sumă și trebuia să achităm restul.

Când m-am dus să achit restul sumei am constatat cu stupoare că mărirea era de 20 la sută față de prețul inițial. Ne-am înțeles la 6.500 de lei și am plătit 8.000 de lei. Mi s-a părut exagerat de mult și nu cred că este normal ca lucrurile să evolueze în această direcție, să se scumpească totul atât de mult, mai ales că nu există justificare. Practic, noi suntem puși într-o situație dificilă pentru că suntem presați de timp și se profită foarte mult din acest motiv”, susține Alexandra, o viitoare mireasă, conform bzi.ro.

Alți miri se plâng că și prețul aranjamentelor florale a explodat. 

Noi facem nunta în luna august. Bineînțeles că am încercat să ne organizăm ca să nu avem surprize când se apropie evenimentul. Ne-am interesat acum o lună de prețurile la invitații și la aranjamentele florale. Atunci era un preț, acum sunt mai scumpe cu 20 la sută. De unde vine scumpirea aceasta când toată lumea spune că prețurile ar trebui să scadă? Totul este exagerat de scump și cred că ar trebui să intervină autoritățile, să aplice niște amenzi”, susține Mihaela Popa, o viitoare mireasă.

Reprezentanții unei florării spun că prețurile la flori au crescut cu 70 la sută. ”Într-adevăr, sunt mai mari, dar noi plătim mai mult pe transport, materie primă, angajați. Nu depinde de noi prețul, ci de cheltuieli”, susține Anca Costin, florăreasă.

O nuntă în 2023 ajunge să coste între 15.000 și 20.000 de euro.

Comentarii Facebook