Cum putea fi evitată tragedia din 2 Mai! Tânărul drogat a fost oprit de poliție de două ori înainte de accident


Tânărul de 19 ani, care a ucis doi studenți la Geografie, după ce i-a lovit cu mașina, fusese oprit anterior de polițiști, dar oamenii legii nu i-au făcut testul droguri. 

Un reprezentant ai IPJ Constanța a confirmat luni, informația apărută în presă conform căreia, Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care i-a ucis pe Roberta și Sebi, doi studenți la Facultatea de Geografie, în stațiunea 2 Mai, a fost oprit de două echipaje de poliție cu doar câteva ore de cumplita tragedie.

Al doilea echipaj de poliție a găsit în mașina tânărului droguri, dar agenții nu au dispus reținerea lui și nici nu l-au testat cu drugtestul, pentru că nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive.

În 18 august șoferul a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri, cu caracter preventiv, când i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere.

La 19 august, la 00:40, prin apel la 112, un bărbat a sesizat IPJ Constanța că un autoturism circula cu posibile încălcări ale legislației rutiere. Autoturismul a fost dat în atenție și au fost efectuate activități pentru localizare.

În jurul orelor 02:40 a fost depistat de o patrulă mixtă, polițist și jandarm, circulând pe drumul național 39 din Vama Veche. A fost legitimat conducătorul, dar și ce 2 pasageri. În mașină, într-un pachet de țigări, a fost găsită o țigară tip joint și 4 pastile.

Șoferul a fost condus la secția de poliție unde a fost testat cu etilotestul, care a indicat valoarea 0. A fost acolo până la 04:30. Din datele transmise de poliție, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive. După ce a părăsit sediul poliției, s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. La 05:25 a avut loc evenimentul tragic în urma căruia două persoane au fost ucise.

Am dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și a doi agenți de poliție pentru a stabili dacă există vreo abatere disciplinară.

În cadrul acestor cercetări au fost depistate alte 9 persoane la locația din Vama Veche unde ar fi consumat droguri Vlad Pascu și care fac obiectul cercetării în acest sens.

Drogurile ridicate din autoturism sunt diferite față de cele indicate de aparatul drugtest în urma testării din acel moment”, a declarat reprezentantul IPJ Constanța.

Este posibil ca dacă polițiștii constănțeni și-ar fi făcut datoria, cei doi tineri care au murit, Roberta și Sebi. să fie și azi în viață.

Comentarii Facebook