Cum arată Noua Ordine Mondială anunțată de Putin. Evident, Rusiei îi revine un rol proeminent


Dictatorul de la Moscova, Vladimir Putin, susține că lumea asistă la crearea unei noi ordini mondiale în care, evident, Rusiei îi revine un rol proeminent. Prezent la un eveniment desfășurat la Moscova și intitulat „Idei puternice pentru un nou viitor", liderul de la Kremlin a spus că modelul oferit de Occident este fără viitor.

Transformările revoluționare câștigă din ce în ce mai mult avânt și forță. Aceste schimbări extraordinare sunt, cu siguranță, ireversibile. Atât la nivel național, cât și la nivel global, se dezvoltă bazele și principiile unei ordini mondiale armonioase, mai echitabile, orientate social și sigure. O alternativă la ordinea mondială unipolară existentă sau, după cum putem spune, existentă anterior, care, prin natura sa, devine un obstacol în calea dezvoltării civilizației", a declarat liderul rus.

„Ordinea unipolară" invocată de Putin se referă la rolul SUA în lume. Moscova a contestat în repetate rânduri ceea a numit „lumea unipolară" condusă de SUA.

Cât despre Uniunea Europeană, el a estimat că aceasta și-a pierdut ''suveranitatea politică'' și este pornită pe un drum care va conduce la radicalism și la o schimbare a elitelor.

Comentarii Facebook