Miercuri 21 Februarie

Copiii din Târgu Jiu, duși la grădiniță cu adevereințe pe propria răspundere din partea părinților, totul din cauza cutremurelor


Părinții de la o grădiniță din Târgu Jiu au fost puși să-și asume riscurile unui cutremur dacă aduc copiii în unitatea de învățământ.

Copiii care învață la grădinița cu program prelungit „Constantin  Brâncuși” din Târgu Jiu sunt primiți în clădire doar dacă părinții vin și cu formularul semnat prin care își asumă răspunderea în cazul unui cutremur.

Conducerea grădiniței a trimis părinților documentele prin care declară, pe propria răspundere, că își asumă riscurile la care este supus copilul în cazul unor cutremure, având în vedere activitatea seismică existentă în Gorj. Altfel, copiii nu sunt primiți în clădire. 

După ce au existat nemulțumiri, Inspectoratul Școlar din Gorj a venit la grădiniță și a retras formularele.

Conducerea grădiniței susţine că au fost părinți care nu au unde să-și lase copiii și au existat solicitări din partea părinților pentru a-i lasă în unitate pe timpul zilei. Unii părinți sunt revoltați de această solicitare pentru că, spun ei, nu cunosc situația clădirii, dacă aceasta prezintă risc la cutremur”, a declarat Ionuţ Catrina, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, potrivit Antena 3 CNN. 


Comentarii Facebook