Convoiul rus de blindate de lângă Kiev s-a repoziționat. Ce pregătesc soldații lui Putin


Armata rusă a continuat și a ziua a 15-a zi de război bombardamentele şi tentativele de a încercui capitala Kiev. Ultimele atacuri au fost chiar în această dimineaţă, în zone strategice vizate de armata rusă, Luţk şi Dnipro, neatinse până acum de inamici. În tot acest timp, situaţia este disperată în mai multe regiuni. 

Mariupol a rămas fără apă, curent, căldură și provizii

Locuitorii din Mariupol au rămas fără apă şi fără căldură în condiţiile în care temperaturile sunt extrem de scăzute. Bilanțul celor două săptămâni de război este înspăimântător: trupele ruse au ucis mai mulţi civili decât soldaţi ucraineni, iar printre victime se numără şi zeci de copii

La primele ore ale dimineţii, sirenele au răsunat în Luţk şi Dnipro. Ploaia de rachete a distrus un un aerodrom şi un atelier specializat pe reparaţii ale avioanelor de luptă din Luţk.

Care este bilanțul pierderilor în Ucraina

La primul bilanţ, două persoane au murit, iar șase au fost rănite. În acelaşi timp, în Dnipro a fost vorba despre două atacuri aeriene. Ruşii au bombardat o grădiniţă, un bloc de apartamente şi o fabrică de pantofi.

Până acum, cel puţin o persoană a murit în urma atacului. Bombardamente au fost şi în vestul Ucrainei, în Ivano-Frankivsk, oraş aflat relativ aproape de graniţa cu România.

Armată rusă încă nu a cucerit capitala Ucrainei

Atrecut mai bine de două săptămâni de lupte, iar Rusia nu şi-a îndeplinit principalul obiectiv al invaziei în Ucraina: cucerirea Kievului şi instalarea unui nou guvern care să-i fie supus.  În tot acest timp, convoiul rusesc blocat la nord-vest de Kiev, care se întidea pe mai bine de 60 de kilometri, este acum dispersat în pădurile de lângă Lubyanka, la câţiva kilometri de Baza Aeriană Antonov.

Unde se află convoiul rus

Convoiul se afla ultima dată lângă aeroportul Antonov, la nord-vest de Kiev, iar mișcarea lui ar putea semnala o nouă încercare de a ataca orașul. Firma care a făcut fotografiile din satelit, Maxar Technologies, a spus că părți ale convoiului s-au poziționat de luptă în orașele din jur.

Alte părți din convoi sunt mai la nord, cu artileria în poziții de tragere. Aparenta redistribuire s-a produs în momentul în care forțele ruse au început să atace noi ținte în diferite zone ale țării: Luțk, Ivano-Frankivsk și Dnipro.



Comentarii Facebook