Consiliul Elevilor: „Aşteptarea a luat sfârşit! Este necesar ca autoritățile să ia măsuri, să nu avem un nou val după sărbători"


Consiliul Național al Elevilor cere autorităților să ia măsuri astfel încât „după sărbători, să nu ne confruntăm cu un nou val pandemic imposibil de stăpânit, care să blocheze din nou sistemul educațional”.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) susține că nu a existat nicio reacție a autorităților după ce a fost lansată petiția „Nu mai jucați ping-pong cu educația!” adresată Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. Reprezentanții elevilor spun că, deși au solicitat o întrevedere cu conducerile ambelor ministere, nu au primit niciun răspuns.

Elevii condamnă lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 al pandemiei

Consiliul Național al Elevilor consideră inacceptabilă atitudinea ignorantă a celor care ar trebui să manifeste ascultare activă a vocii cetățenilor, care solicită în regim de urgență adoptarea unor măsuri reale care să limiteze riscul de infectare din școli, dar și care să asigure o educație de calitate din perspectiva actului de predare-învățare, având în vedere pierderile generate de pandemie.

Cerem public celor două ministere să trateze situația educației cu maximă responsabilitate, analizând factorii de risc la care se expun zilnic milioane de elevi și de profesori, ca urmare a lipsurilor de ordin legislativ din sistem”, a transmis CNE

„Așteptarea a luat sfârșit! Este necesar ca autoritățile să ia măsuri, să nu avem un nou val după sărbători"

De asemenea, elevii condamnă lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 al pandemiei, având în vedere că noua tulpină de COVID-19 pare să ajungă și în România. CNE susține că sunt necesare măsuri adoptate din timp, pentru a nu mai arunca o întreagă țară „în același haos din ultimele luni”.

Așteptarea a luat sfârșit. Nu mai are nimeni răbdare să se reglementeze ceva ce ar fi trebuit statuat de la bun început.

Este absolut esențial ca cele două ministere să ia măsuri măcar în al doisprezecelea ceas, astfel încât, după sărbători, să nu ne confruntăm cu un nou val pandemic imposibil de stăpânit, care să blocheze din nou sistemul educațional”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Comentarii Facebook