Cîțu, lovitură pentru cei nevaccinați: persoanele vaccinate pot ieşi din casă și noaptea, în localităţile carantinate


Oamenii trebuie să șteargă cu buretele tot ce știau despre restricțiile impuse în funcție de incidența din localitate. De azi, 23 septembrie, regulile s-ar putea schimba radical.

Persoanele vaccinate nu sunt închise în casă noaptea

Joi, Florin Cîțu a declarat că va avea loc o ședință de Guvern pentru adoptarea unei noi hotărâri cu privire la restricțiile impuse în localitățile în care incidența crește. Astfel, premierul a dezvăluit că magazinele se vor închide la ora 18:00, abia când incidența ajunge la 6 la mie, nu la 4, cum era în primăvară.

Vom avea astăzi o ședință la Guvern pentru a adopta o hotărâre pentru a clarifica anumite măsuri. Nu se vor închide magazinele la ora 18:00 peste 3 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie.

Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea”, a spus Florin Cîțu.

O ședință de Guvern va avea loc joi după-amiază pentru adoptarea acestor modificări.

Vreau ca economia României să rămână deschisă, doar așa vom avea resurse să plătim ce avem de plătit în această iarnă și în viitor. 

Cei care s-au vaccinat nu pot fi restricționați pentru că unele persoane nu s-au vaccinat. Trebuie să mergem mai departe. Dacă ai certificat de vaccinare, poți să mergi mai departe, să-ți vezi de viață", a precizat şeful Guvernului.

O altă schimbare vizează copiii de până la 12 ani, care nu vor mai fi testați pentru accesul în localuri.


Comentarii Facebook