Duminica 28 Aprilie

Cine sunt parlamentarii care pierd pensiile speciale: ”În loc de 10951 de lei, o să iau 0 lei!”


Un parlamentar care a avut un mandat primește la pensionare 4.448 de lei pensie suplimentară. Cei care au efectuat două mandate, primesc pensie 9000 de lei, iar după trei mandate parlamentarul lua aproape 11000 de lei.

Sunt circa 600 de foști deputați și peste 250 de foști senatori care primesc acum pensii speciale. 

Între cei care vor rămâne fără aceste sume ”grase” se numără Traian Băsescu, Petre Roman, Călin Popescu Tăriceanu, sau Adrian Năstase.

Eugen Nicolicea încasa aproape 11000 de lei pensie specială. El va ataca decizia în justiție și spune că va pica la Curtea Constituțională și că este nevoie această pensie pentru ca parlamentarii să fie feriți de tentații de corupție.

Vreau să fac o clarificare. Fiecare parlamentar sau fost parlamentar va acționa în instanță în momentul în care nu va primi această indemnizație. După care, în Instanță, se face o sesizare către Curtea Constituțională. De ce spun această procedură cu Instanța? Pentru că premierul nu vrea și nu are motive să facă o sesizare către Curtea Constituțională, parlamentarii nu se adună 50, 25 de deputați sau 25 de senatori, președintele nici atât, avocatul poporului, după timorarea de data trecută nu știu ce va face, și prin urmare nefiind un control de constituționalitate ex-ante, nu poți ajunge acolo decât pe calea unui proces”, a explicat Nicolicea la Sinteza Zilei. 

Comentarii Facebook