Cine sunt cei doi bunici care au dat afară din curte patru soldați ruși înarmați: „Au strigat la noi ”CULCAT!”. I-am înjurat în rusă”


Doi bătrâni din Voznesensk, regiunea Nikolaiev, au devenit eroii Ucrainei după ce au dat afară din curte cu mâine goale trei soldați ruși înarmați la începutul lunii martie. 

Imaginile filmate de o cameră de supraveghere instalată în curtea celor doi au impresionat întreaga lume și au devenit virale pe rețelele de socializare. Radio Europa Liberă i-a găsit pe cei doi ucraineni și a stat de vorbă cu ei, relatează Unian.

Citește și: VIDEO - Patru soldați ruși înarmați, fugăriți de doi bătrâni cu mâinile goale, într-un sat ucrainean

Confruntarea dintre cuplul de bătrâni și 3 soldați ruși s-a produs pe 2 martie, iar pe 11 martie ambasada SUA de la Kiev a publicat imaginile filmate de camere pe contulsău de Twitter cu mesajul: „Salutăm acest cuplu de bătrani care a înfruntat trei soldați ruși!”. În realitate, erau 4 soldați ruși înarmați care au ajuns la poarta casei și doar 3 au intrat în curte. Invadatorii ne-au amenințat și au tras în aer a povestit pentru Radio Europa Liberă bătrânul care i-a înfruntat, scrie agenția ucraineană de presă Unian. 

Am văzut litera Z pe tancuri, apoi au venit 10-15 soldați de infanterie, am intrat în curte, văd pe camere că rușii încearcă sa intre”, a relatat bărbatul. El și soția lui au ieșit cu mâinile goale în întâmpinarea rușilor. Militarii i-au amenințat și au tras în aer. „I-am înjurat în rusă. S-au gândit că ne vor speria dacă strigă la noi „Culcat” și „Mâinile sus!” ... I-am înjurat iar în rusă... Apoi au început să tragă în aer ca să ne sperie...Încet i-am dat afară din curtea noastră și gata", a povestit neînfricatul ucrainean.


Comentarii Facebook