Cine este preotul controversat, care a îndemnat românii să renunțe la idolatria față de câini și pisici? „Ori pisica ori Hristos!”


Este vorba despre preotul ortodox Matei Vulcănescu, care a reușit să stârnească un val de nemulțumiri la adresa celor spuse de el pe rețelele de socializare. Acesta îi acuză pe credincioși de "idolatrie față de câini și pisici". 

Controversatul preot ortodox Matei Vulcănescu a pornit o serie de postări ciudate, în care se adresează specific românilor cu animale de companie. Acesta susține că oamenii care au pisici sau câini drept animale de companie vor ajunge în Iad.

„Închinătorii la pisici și câini nu vor moșteni Împărăția Cerurilor! Cine ține animale în casă și îi (sic!) substituie oamenilor afirmând ca sunt mai buni ca oamenii pentru care a murit Hristos! Să fie Anatema!”, a fost afirmația preotului pe pagina sa de Facebook. 

„M-am luat de idolul pisică și vă doare! Lepădați- vă de idol și uniți-vă cu Hristos”, este de asemenea, una din afirmațiile recente ale preotului.

„Ori pisica ori Hristos! Nu se poate și Împărăția Cerurilor și pisica! Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Animalul a ajuns să substituie omul! Animalele de casă sunt dumnezeii noștri!"

Oamenii au reacţionat rapid la postările controversate făcute de preot:

„Penibil. De un an de zile o țineți langa cu pisica. Dar ce rău poate face bietul animal care aduce mângâiere și armonie...?! Zău, alte subiecte nu găsiți?", a fost reacția unui internaut.

„Iar ai rupt internetul, părinte", a mai precizat altcineva.

Matei Vulcănescu este o figură extrem de controversată în România, drept dovadă că îi este interzis să intre în bisericile din Muntenia și Dobrogea.

În vara anului 2015, sinodul Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei a emis o hotărâre prin care i se interzice lui Vulcănescu să între în orice biserică, mănăstire sau schit situate în județele din sud-estul României.

În urmă cu câțiva ani, acesta s-a pronunțat pentru uciderea pruncilor nedoriți, în locul avortului.

„Mai bine omorâți copiii după botez, decât să-i avortați. Nu mai omorâți copii în pântece, pentru că îi trimiteți în Iad, mai bine nașteți-i, botezați-i și apoi omorâți-i. E un păcat mai mic!", a spus, atunci, preotul Matei Vulcănescu.

Absolvent al facultății de Teologie din București, acesta slujește în prezent în Grecia.

Comentarii Facebook